Berlingske Business

ISS ramt af nedgang på vesteuropæisk marked

Den økonomiske krise sætter sine spor hos servicegiganten ISS, der i første halvår er særligt ramt af nedgang i de vesteuropæiske aktiviteter.

Til gengæld oplever koncernen fortsat to-cifrede vækstrater på nye markeder i Asien og Latinamerika.

Omsætningen blev i første halvår godt 34 mia. kr. mod 33,7 mia. kr. i samme periode 2008. Men omsætningsfremgangen var primært drevet af opkøb, idet den organiske vækst var 1 pct., mens den tilkøbte omsætning stod for den resterende fremgang på i alt 5 pct. målt i faste valutakurser.

- Vi er i Frankrig, Tyskland, Benelux og Spanien ramt af, at ISS er særligt eksponeret til bil- og fremstillingsindustrien, som mildest talt ikke har haft det for godt. For ISS betyder det reduktioner i de eksisterende kontrakter og færre engangsserviceydelser. Vi har systematisk adresseret udfordringerne i form af både kapacitetstilpasninger og i form af forretningsudvikling i tråd med vores strategi The ISS Way. Vi forventer, at det snart vil føre til en stærkt forbedret lønsomhed i vores forretning i Vesteuropa, siger koncernchef Jørgen Lindegaard i en kommentar.

Driftsresultatet før særlige poster faldt til 1699 mio. kr. mod 1860 mio. kr. i 2008. På bundlinjen udmøntede det sig i et underskud på 848 mio. kr. mod et underskud på kun 66 mio. kr. i samme periode af 2008.

På trods af nedgangen i år og de hårde markedsvilkår, ser Jørgen Lindegaard fortrøstningsfuldt på fremtiden.

- Vi ser en god udvikling i kontraktporteføljen med tilfredsstillende nysalg og kundefastholdelse, fortsat ekspansion i internationale, integrerede facility services-kontrakter og stram omkostningsstyring. Det gælder både i Vesteuropa og i den øvrige forretning. ISS står derfor stærkt, når væksten igen får fat, siger Jørgen Lindegaard.

RB-Børsen:

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen