Berlingske Business

Granvoksne sommerbøder fra Revisornævnet

aa

Alene i juni og juli har nævnet udstedt tre bøder på 100.000 kroner og én på 120.000 kroner.

Revisornævnet har givet en stribe granvoksne sommerbøder til revisorer, som har overtrådt god revisorskik.

Nævnet har alene i juni og juli udstedt otte bøder, hvoraf én er på 120.000 kroner, tre på 100.000 kroner, tre på 50.000 kroner eller derover og en enkelt på 10.000 kroner.

Registreret revisor og clairvoyant Buller Tex Flemming Olsen i Ringsted fik i juni stadfæstet en bøde på 100.000 kroner for at forsømme sin pligt til at anvende et kvalitetsstyringssystem. Revisoren havde indbragt bøden til byretten og er klar til at gå rettens vej igen efter Revisornævnets nye afgørelse, oplyser han til Berlingske. Revisoren siger, at han hele tiden har haft sit kvalitetssystem på plads, men at han er blevet forkert rådgivet af Erhvervsstyrelsen.

13BUSrevisor.jpg

På sin hjemmeside præsenterer Buller Tex Flemming Olsen sig som revisor med forstand på skattesager, regnskaber, bogholderier, edb, budgetter, bankforhandlinger, gældssanering, bodeling og frivillige kreditorordninger. Samtidig tilbyder han alternativ hjælp med healing, astrologi, shamanisme og tarot. Buller Tex Flemming Olsen er ifølge databasen BIQ revisor for 29 selskaber, herunder Leos Køreskole og Fejø Feriecenter.

Inhabil revisor

Ligeledes i juni fik statsautoriseret revisor Poul Mahrt fra Revico på Frederiksberg 100.000 kroner i bøde for at revidere regnskaber for to virksomheder, hvor han selv var direktør ved stiftelsen. Desuden blev stiftelsesbeløbet indbetalt på Poul Mahrts bankkonto og ikke selskabets. Ifølge kendelsen fra Revisornævnet er inhabilitet ved erklæringsafgivelse »en alvorlig tilsidesættelse af helt grundlæggende krav til revisor som offentlighedens tillidsrepræsentant«. Nævnet anser det for en skærpende omstændighed, at revisionserklæringerne er afgivet vedrørende selskaber, hvor revisorern må anses for at have personlige interesser.

08BUSPricewaterhouseCoopers.jpg

Poul Mahrt forsvarer sig med, at der var tale om småforseelser uden større betydning, idet han var eneejer af selskabet, men det lyttede nævnet altså ikke til. Poul Mahrt er ifølge BIQ revisor for i alt 23 selskaber, herunder Net Cleaning og Rosenberg Skomageri.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen