Berlingske Business

Gorrissen i forsvar for sin medarbejder

Et fly fra det konkursramte flyselskab Cimber Sterling bugseres
En række fly-leasing-selskaber har siden flyselskabet Cimber Sterling gik konkurs i 2012 forsøgt at få returneret eller erstattet syv kostbare fly­motorer, som selskaberne havde leaset til Cimber Sterling, og som sad i Cimber Sterlings fly, da selskabet gik konkurs. Foto:

Ifølge Højesterets dom var det en fejl på Gorrissen-advokat Peter Nørtveds kontor, der var årsag til, at en anke blev indleveret én dag for sent. Nu siger Gorrissen, at Peter Nørtved intet havde med fejlen at gøre.

Et af Danmarks største og mest prominente advokatfirmaer, Gorrissen Federspiel, har kastet sig ud i et forsvar for en af sine advokater, Peter Nørtved.

Ifølge en Højesteretsdom fra sidste uge var det en fejl på Peter Nørtveds kontor, der var årsag til, at en anke i en millionsag blev afleveret for sent til Højesteret.

Berlingske beskrev sagen onsdag, og efterfølgende gik Gorrissens managing partner Tomas Haagen ud i et forsvar for sin advokat med et indlæg på advokatfirmaets hjemmeside, hvor han slår fast, at Peter Nørtved intet har med forsinkelsen at gøre.

»Det er afgørende at pointere, at Peter Nørtved ikke har lod og del i, at anken til Højesteret blev indleveret en dag for sent,« skriver Tomas Haagen og fortsætter: »Sagen er opstået på grund af en fejl i forbindelse med fremnoteringen af fristen for indsendelse af ankestævningen, hvor fristens udløb fejlagtigt blev noteret en dag for sent.«

Højesteret afviser sagen

Sagen drejer sig om en række fly-leasing-selskaber, som, siden flyselskabet Cimber Sterling gik konkurs i 2012, har forsøgt at få returneret eller erstattet syv kostbare fly­motorer, som selskaberne havde leaset til Cimber Sterling, og som sad i Cimber Sterlings fly, da selskabet gik konkurs.

17BUSFlyselskabet-Cimber-lu.jpg

Leasing-selskaberne tabte sagen i Vestre Landsret i sommer, hvilket betød, at fly­motorerne, som har en samlet værdi på over 40 millioner kroner, nu tilhører konkursboet efter Cimber Sterling.

Det var leasing-selskaberne ikke tilfredse med og besluttede at anke dommen til Højesteret. Procesbevillingsnævnet gav tilladelse til, at leasingselskaberne kunne anke i november 2015, og alt var således i sin skønneste orden. Men så gik det galt. Anken til Højesteret blev indsendt én dag for sent, og i sidste uge afviste Højesteret at behandle sagen af samme årsag.

Ifølge Højesterets kendelse fremførte fem fly-leasing-selskaber under retssagen, at overskridelsen af ankefristen med én dag skyldtes en fejlagtig notering og ekspeditions­fejl på advokat Peter Carlstedt Nørtveds kontor. Blandt de fem leasing-selskaber var Peter Nørtved advokat for de to, nemlig Regional One Ltd. og Magellan Aircraft Services LLLP.

19BUSEt-fly-fra-det-konkurs.jpg

I en e-mail til Berlingske skriver Tomas Haagen, at Peter Nørtved alene har underskrevet ankestævningen. »Da ankestævningen blev indleveret, var vi opmærksomme på fejlen med overskridelsen af fristen,« forklarer Gorrissens managing partner.

Advokaters mareridt

Overskridelse af ankefrister er enhver advokats mareridt. En advokat, som ønsker at være anonym, siger til Berlingske: »Når jeg har en vigtig ankefrist, har jeg tre mand linet op for at sikre, at vi ikke misser fristen, og min sekretær ved godt, at jeg ikke er rolig, før jeg har fået en e-mail om, at anken er indleveret til tiden.«

Et fly fra det konkursramte flyselskab Cimber Sterling bugseres

En anden advokat, som ligeledes ønsker anonymitet, skriver i en e-mail til avisen: »Fristoverskridelser med tab til følge for en klient er noget af det værste, der kan ske for en advokat. Det er et tabu. Jeg er selv advokat og ønsker ikke, at det sker for selv den argeste konkurrent.«

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen