Berlingske Business

EY-partner ny formand for revisorerne

Aaa

Revisorernes brancheforening, FSR, har netop valgt EY-partner, Peter Gath, som ny formand. Den nye formand vil blandt andet arbejde for at sikre branchens kvalitet og omdømme og styrke revisors rolle på skatteområdet, både nationalt og internationalt.

Statsautoriseret revisor og partner i EY, Peter Gath, er her til formiddag valgt som ny formand for FSR. Peter Gath har været medlem af FSR's bestyrelse siden 2011 og viceformand siden 2014. Han afløser statsautoriseret revisor, Jens Otto Damgaard, partner i PWC, der har siddet på formandsposten fra 2014-2017.

Den nye formand er særdeles veluddannet. Peter Gath blev først shippinguddannet hos A.P. Møller i 1986. Siden kastede han sig over jurastudierne og blev cand.jur. i 1991. Så gik turen til CBS, hvor han allerede tre år efter, i 1994, kunne skrive cand.merc.aud. på visitkortet. Og to år efter, i 1996, blev han statsautoriseret revisor.

Som ny formand for FSR vil 52-årige Peter Gath især arbejde for at værne om branchens omdømme baseret på et højt kvalitetsniveau og have fokus på at modernisere revisoruddannelsen, så den er mere up-to-date med fremtidens kvalifikationskrav.

02BUSPix-Charlotte-Jepsen-1.jpg

»Øget digitalisering og brug af dataanalyse åbner for nye muligheder og forretningsområder i revisorbranchen, men stiller også nye krav til måden, vi tænker og arbejder på. Morgendagens revisorer skal kende de klassiske dyder, men også være rustet til at håndtere nye tendenser og trends, der påvirker virksomheder og samfundet som helhed. FSR skal arbejde for, at vi er på forkant, når det gælder kvalitet, uddannelse og udvikling,« lyder det fra Peter Gath.

Den nye formand vil også arbejde for, at revisors rolle på skatteområdet bliver styrkes, både nationalt og internationalt.

FSR kom for nylig med et udspil, der skal sikre fælles spilleregler for alle skatterådgivere i Danmark. Det vil sige banker, revisorer, advokater og andre skatte­rådgivere. I 2014 blev banker, advokater og revisorer ellers enige om et rådgiver- og branche­samarbejde mod grænseoverskridende skatte­unddragelse, men brancheforeningen FSR ­mener, at det er tid til at gå videre, bl.a. for at tage brodden af ventet ny lovgivning.

FSR har derfor blandt andet foreslået at der skal oprettes et uafhængigt skatterådgivernævn, der kan give bøder. FSR foreslår også, at der skal være krav om offentligt årsregnskab for alle skatteråd­givere, herunder navne på kunder. Og at skatterådgivere skal tegne lovpligtig forsikring.

28BUSBetina-Garcia-161049.jpg

Peter Gath har været partner i EY siden sammenlægningen med det tidligere KPMG i Danmark i 2014. Før det var Peter Gath partner i KPMG fra 2000-2014, hvor han blandt andet har været medlem af bestyrelsen og leder af revisionsforretningen. Peter Gath har mange års erfaring med betjening af børsnoterede virksomheder, kapitalfondsejede virksomheder, privatejede virksomheder og offentlige virksomheder.

Peter Gath har i mange år ved siden af sit virke som revisor fungeret som ekstern lektor på CBS og underviser nu på bestyrelsesuddannelserne under CBS Executive. Han er desuden beskikket som sagkyndig dommer inden for regnskab og revision ved de danske domstole.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen