Berlingske Business

Boston Consultings advokat knaldet i Advokatnævnet

23BUSPix-AP-Moeller---Maers.jpg
Centralt i opgøret mellem ærkerivalerne Boston Consulting Group og (BSG) McKinsey står Mærsk, som BCG frygtede at miste som kunde sammen med en fyret medarbejder. Foto: Brian Bergmann

Boston Consulting Groups (BCG) advokat beskyldte en fyret BCG-konsulent for strafbare forhold over for hans nye arbejdsgiver, BCGs ærkekonkurrent McKinsey. BCG frygtede at miste Mærsk som kunde, fremgår det af kendelsen fra Advokatnævnet.

Yderligere et kapitel kan føjes til det dramatiske opgør mellem to topkonsulenthuse, McKinsey og Boston Consulting Group (BCG). Berlingske kan afsløre, at BCGs advokat fra et af Danmarks største advokatkontorer Bech-Bruun er blevet straffet med bøde af avokaternes interne »domstol« for at tilsværte en af McKinseys konsulenter, som kort før var blevet fyret fra BCG. Bech-Bruun-advokaten beskyldte blandt andet McKinsey-konsulenten for strafbare forhold.

Advokaternes egen domstol, Advokatnævnet, gav i 2014 Bech-Bruun-advokat Michael Møller Nielsen en bøde på 20.000 kr. for grov tilsidesættelse af god advokatskik.

Advokaten var hyret af det internationale konsulentfirma Boston Consulting Group (BCG), som lige nu står midt i et strafferetligt opgør med en fyret medarbejder, som i dag er ansat hos ærkekonkurrenten McKinsey. Bech-Bruun-advokaten fik bøden, fordi han tilsværtede McKinsey-konsulenten over for dennes nye arbejdsgiver.

Advokat Michael Møller Nielsen truede blandt andet med at melde den fyrede BCG-konsulent til politiet for strafbare handlinger. Advokaten orienterede også McKinsey om, at den fyrede konsulent havde optrådt upassende over for en underordnet.

21BUSJesper-Kjerside.jpg

Advokat Michael Møller Nielsen orienterede McKinsey ved, at han skrev breve direkte til den fyrede BCG-konsulent med kopi til hans nye arbejdsgiver, McKinsey. Advokatnævnet fandt, at advokaten dermed groft havde tilsidesat god advokatskik.

»Vurderingen var dengang, at det var en berettiget varetagelse af klientens interesser,« lyder Michael Møller Nielsens kommentar i dag til Berlingske.

Ifølge kendelsen fra Advokatnævnet fyrede Boston Consulting Group konsulenten i august 2012 og forsøgte derefter at få ham til at underskrive en klausul om, at han ikke måtte tage nyt job hos McKinsey eller andre af BCGs konkurrenter i to år mod at få et års løn, men den fyrede konsulent sagde nej.

US-129214671

Boston Consulting Group var nemlig voldsomt bekymret for, at den fyrede konsulent skulle tage sin store kunde Mærsk med over til en konkurrent.

1. oktober 2012 tiltrådte den fyrede konsulent så nyt job hos McKinsey, og få dage efter skrev BCGs advokat Michael Møller Nielsen til ham med kopi til McKinsey om konsulentens »inappropriate« opførsel og »improper« omgang med BCGs ressourcer og udgifter, fremgår det af Advokatnævnets kendelse.

Men Boston Consultings advokat nøjedes ikke med at sværte den tidligere BCG-medarbejder til. Michael Møller Nielsen forlangte, at den fyrede konsulent sammen med McKinsey skulle skrive under på, at konsulenten ikke arbejdede med de kunder, konsulenten havde haft i BCG-tiden, herunder Maersk Line, Maersk Tankers, Maersk Terminals og Scandlines. Gjorde konsulenten og McKinsey ikke det, så truede BCG med at tage retlige skridt for at stoppe sådanne aktiviteter og kræve erstatning.

Advokat Michael Møller Nielsen meldte på Boston Consulting Groups vegne efterfølgende den fyrede BCG-konsulent til politiet i november 2012 for underslæb, bedrageri og mandatsvig. I oktober 2015 blev der indledt straffesag mod konsulenten ved byretten i København, hvor han står anklaget for mandatsvig og bedrageri for godt 150.000 kr., fordi han uretmæssigt har ladet BCG betale for hotelregninger og Brobizz.

Portræt af Søren Fritzen og Jørgen Rugholm, McKinsey&Company.

I retten er det imidlertid blandt andet kommet frem, at det var kendt i BCG, at den fyrede konsulent havde en Brobizz, fordi han boede i Malmø. Han gjorde lynkarriere hos BCG og var udnævnt til juniorpartner, og det lå kortene efter et møde med BCGs øverste chef, Lars Fæste, nogle måneder før fyringen, at konsulenten stod til at blive partner. Den fyrede konsulent er under retssagen beskyttet af navneforbud.

I et interview med Berlingske i oktober gav ledende partner i McKinsey Søren Fritzen fuld opbakning til den tidligere BCG-konsulent, som fortsat er ansat hos McKinsey.

02BUSSoeren-Fritzen-leder.jpg

Advokat Michael Møller Nielsen, som led nederlag i Advokatnævnet, har siden forladt Bech-Bruun. Han er i dag juniorpartner hosLund Elmer Sandager og blev i sommer kendt som advokat for Ryanair.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen