Berlingske Business

Bestyrelseskonge i problemer

22BUSVagnThorup-Bagside.jpg
I advokatbranchen har Vagn Thorup ry for at være en ordentlig og hæderlig mand, og derfor går det ham meget på at havne i skandalen om incitationsprogrammet, der i år kaster 20 mio. kr. i aktier af sig. Foto: Charlotte Elgaard Christensen

Bestyrelseskongen Vagn Thorup, der i mere end en menneskealder har arbejdet i landets største advokatfirma, Kromann Reumert, har fået ørerne i maskinen. Og det går ham på.

Vagn Thorup. Hvem er dog det? Sådan vil mange uden for erhvervslivet sikkert spørge. Men i erhvervslivet er advokaten med den lange karriere i landets største advokatfirma, Kromann Reumert, et kendt ansigt.

Klasse og stil er der umiddebart også over den 65-årige Vagn Thorup, der er gift ind i den adelige familie Sehestedt Juul. Advokaten har i øvrigt studentereksamen fra en fornem engelsk skole, United World College of the Atlantic, og er uddannet sprogofficer i russisk.

Men han har fået nogle gevaldige øretæver i sagen om Insepa i den den internationale fiskekoncern A. Espersen med hjemsted på Bornholm.

Det er en sag, der går ham meget på, siger han i et brev til medlemmer af sit netværk. Årsagen er ikke mindst den lidet flatterende omtale i Berlingske.

Vagn Thorup er ekspert i virksomhedsrådgivning, fusioner og opkøb. Bestyrelseskongen er formand og menigt bestyrelsesmedlem i omkring 30 danske firmaer og fonde. En række af dem har et internationalt præg. Han har bl.a. i mange år hjulpet danske virksomheder, der ville ekspandere i USA og Fjernøsten.

vagn

Spørger man for sig i advokatbranchen, har Vagn Thorup ry for at være en en både ordentlig og hæderlig mand. Ifølge Børsens liste over magtfulde bestyrelsesformænd ligger han temmeligt højt placeret.

Central placering i skandalen

Vagn Thorup er røget ud i et uvejr, fordi han står centralt placeret i skandalen om moderselskabet Insepa i den den bornholmske fiskekoncern A. Espersen. Han er bestyrelsesformand for Insepa og kom i sin tid ind i A. Espersen som rådgiver af anden generation af familien Espersen, da der var strid i familien.

Thorup

I 36 år fra 1978 til 2014 år har Vagn Thorup haft sit virke i det gamle hæderkronede advokatfirma Kromann Reumert, som han selv valgte at forlade. Advokaten, der i dag arbejder i Rønne & Lundgren, faldt i unåde hos sine tidligere partnere, da han overtrådte de interne regler i Kroman Reumert. Han undlod at fortælle dem om aftalen om, at han i år skulle have udbetalt 20 mio. kr. i aktier som led i et incitamentsprogram i Insepa. Erhvervsstyrelsen, der kontrollerer fonde i Danmark, har sat hælene i og afviser at godkende de ekstraordinære høje honorarer til det fondsejede Insepas bestyrelsesmedlemmer. De tre øverige skal have 45 mio. kr. tilsammen.

Privat har erhvervsadvokaten, der bor med sin hustru Bente Sehestedt Juul på en tre trelænget gård ved Sjælsø i Birkerød, i mange år været en af nøglepersonerne i ridesporten og foreningen Dansk Varmblod. Her har han gjort en stor indsats i ungdomsarbejdet.

Han var i sin tid på Danmarks landshold i ridebanespringning for juniorer, er tidligere overdommer i Dansk Varmblod og har siddet i ledelsen for dansk ridehesteavl. Desuden har Vagn Thorup været medlem af Dansk Rideforbunds hovedbestyrelse.

sedler

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen