Berlingske Business

Advokaterne der hellere ville være venture-kapitalister

Johan Schlüter
Johan Schlüter i hans hjem på Esplanaden. Foto:

Johan Schlüter og hans to tidligere advokatpartnere Lars Halgreen og Susanne Fryland investerede i et spindelvæv af start-ups – både sammen og med eksterne partnere.

Advokat Johan Schlüter og hans to partnere fremstod som noble advokater med kontor på en fornem adresse på Højbro Plads, men i virkeligheden brugte de alle tre også megen tid på venture-kapitalisme og iværksætteri i fællesskab og hver for sig, sammen med deres klienter eller eksterne medinvestorer.

Berlingske har kortlagt det spind af selskaber, som Johan Schlüter, Lars Halgreen og Susanne Fryland har opbygget gennem en årrække. De tre har investeret i mere end 20 selskaber inden for så forskellige brancher som trailersalg, rideudstyr, IT, administration af rettigheder, kosttilskud, cykler, autoværn og virksomhedsrådgivning.

30BUSJohan-Schlter-1-171241.jpg

Nogle selskaber er blevet lukket igen, andre er forladt af de tidligere partnere, et enkelt er solgt, og en ordentlig håndfuld befinder sig i mere eller mindre udtalt krise. Eneste potentielle guldæg er Aporta Digital, som har udviklet en internet- og underholdningsplatform til bus- og togpassagerer.

Hovedaktionærer i Aporta Digital er Johan Schlüter og Lars Halgreen, som har ejet selskabet gennem kriseramte Basepoint Media.

Basepoint Media, som opkræver penge på vegne af rettighedshavere, er et eksempel på, at Schlüter og Halgreen har udnyttet deres klientkontakter blandt de danske rettighedsorganisationer.

03BUSschl-ter-andersen-1639.jpg

Rettighedsorganisationen Gramex, som Johan Schlüter Advokatfirma i en årrække havde som kunde, har gennem flere år ydet ni mio. kr. i driftstilskud til selskabet. Dansk Musiker Forbund er fortsat aktionær og har indtil nu tabt 3,5 mio. kr. og har yderligere en million kroner ude at hænge.

Alle tre tidligere advokatpartnere har været medejere af det lille konsulentfirma MZ Inform, som de ejer sammen med den i Spanien hjemmehørende britiske healer James Jeffrey Roope. Han er også medejer af Idus Martiae (navnet på Cæsars dødsdag), hvis formål det er at eje kapitalandele i projekter som Johan Schlüter Advokatfirma involveres i som led i rådgivning af klienter.

Johan
For abonnenter Iskold Fryland

Lars Halgreen er aktionær i Clean City Cargo Concept, som udvikler og sælger miljørigtige løsninger på transportområdet. Halgreen ejer det lille selskab sammen med Per Lavmand Müller, som er direktør i Skan-Trailer.

Halgreen er også aktionær i Dansk-Svensk Investeringsselskab sammen med Hans-Christian Bødker Jensen, som er næstformand for bestyrelsen for møbelfabrikken DUBA-B8, som blandt andet er ejet af Grundfos og Niels Due Jensen.

Susanne Frylands konkursramte selskab, Fryland Aps, har hun ejet sammen med sin hustru, Line Løkkegaard Fryland. Selskabet ejer Asian Nordic Group, som handler med cykler, Fryland Rideudstyr sælger rideudstyr, Fryland Trade and Marketing handler med IT, Nortrition handler med kosttilskud, mens Innordic handler med produkter til dyr. Susanne Fryland har tidligere været medejer af NAG1, som udvikler støjdæmpende autoværn.

copydan

Johan Schlüter har siden nedladende omtalt Susanne Frylands mange aktiviteter i Slagelse som »sandkassen«, der ifølge Schlüter var de øvrige partneres betegnelse for hendes aktiviteter.

Alle tre partnere har været medejere af skandaleselskabet Registrering Danmark, som opkrævede og fordelte Copydan-penge på vegne af film- og TV-folk, og som ifølge de rejste beskyldninger har snydt rettigheds­haverne for 175 mio. kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen