Berlingske Business
17:44Business Live vender tilbage tirsdag

Vinen til grillbøffen

Når solen skinner, og fuglene pipper, og vi ser noget, som bare ligner en grillmulighed, vækkes på forunderlig vis

et urinstinkt i os mænd, og vi træder i karakter. Når det er noget med åben ild, er det os, som skal styre

sagerne. Og helst enerådigt.


Instinktet har vi, men viden og erfaringer er ofte så beskedne, at projektet må

klassificeres som risikofyldt. Jeg taler lidt af egne erfaringer. Ikke at jeg vil udstille mig selv som en katastrofe ved grillen,

men først og fremmest fordi jeg har oplevet, hvordan det skal gøres.


Gauchoerne ude på den argentinske pampas

viste, at enkelhed er kodeordet. Er kødet perfekt, skal det hverken smøres, stryges eller gemmes i en masse sære

ting. Op på jernristen og vendes og så på tallerkenen med et stykke brød og en glas mørk vin.


Bedre

kan det ikke blive.


Samme enkelhed oplever man i Bordeaux. En god entrecte smides på grillen og servers med lidt salat

til. Og i Rioja er det små baby-lammekoteletter, der får samme tur. Sprøde, saftige og meget velsmagende. De skal

spises med fingrene. Det er gode oplevelser.


Og de kan ikke undgå at have en vis indvirkning på min opfattelse

af dansk grillkultur. Som når jeg for eksempel får stukket en paptallerken ud med noget fra en pensioneret malkeko iført

sort skorpe, der er forsøgt skjult med BQ-sauce.



Gasmasker

Engang for mange år siden skulle jeg anmelde sommer-grill-parties

til et gastronomisk magasin.


Inden talte vi om, at vi skulle tildele op til fem grillhandsker eller grillforklæder efter

fortjeneste. Det blev der ikke brug for. I stedet gav vi fem gasmasker for det mest mislykkedes. Det var et sted, hvor der gik ild

i den festlige og stærkt farvede plastikparasol, som var sat over grillen, for at beskytte mod regnen.


Flydende plastik

i forskellige farver dryppede ned over den i forvejen meget lamme new zealandske lammekølle.


Det ødelagde ikke

stemningen. Der blev gjort nogle muntre bemærkninger, og så blev plastikken skåret fra, og festen fortsatte.


Mange

af skaderne sker, fordi vi mænd ikke kan vente, til flammerne er væk, og grillen er tilstrækkelig varm. I vores

magasin-test oplevede vi flere gange, at vi kunne smage, hvad der var blevet brugt til at få gang i grillen både anden

og tredje gang. Vi kunne smage om det var sprit, som var hældt på, eller om det var sprittabletter.



Hunde-testen

Når

vi fik serveret kødet, nærede tvivlen os ofte; var det kød eller et stykke vildfaren grillkul. Det gav anledning

til det, vi kaldte "vov, vov-testen".


Der er jo næsten altid en hund i nærheden. Hvis den logrede med

halen, kunne man være nogenlunde sikker på, at der var noget kød inde bag den sorte facade.


Jamen jeg har

da fået megen god grillmad i Danmark. Når jeg tænker på det, har det ofte været fisk og fjerkræ.

Og måske en god, kødfyldt grillpølse. Eller en super klassisk hamburger, som var lige så stor og saftig,

som på dem på McDonalds salgsbilleder. Lavet af magert hakket oksekød med knust hvidløg og worcestershire

sauce og en god cheddarost.


Men det er ikke det, som vil optage pladsen på grillen i de kommende uger. Det er bøfferne.

Og det er derfor, vi har bedt danske vinhandlere om at pege på nogle oplagte muligheder.


Det skal være vine, som

ikke bare skal smage godt. De skal også kunne klare noget stærkt tilbehør, som ofte er en del af løjerne,

og de skal kunne magte dressingen i salaten. Det skal altså ikke være spæde, raffineret og elegante vine. Men kraftbasser

med masser af alkohol, frugt, og saft.


Panelet er denne gang trukket udenfor for at teste vinene i de rigtige omgivelser. En

god del af vinene blev frasorteret ved den første smagning, fordi de enten var for syrerige, eller fordi deres kvaliteter druknede

i BQ sauce og salatdressing.


Konklusion: Et par af vinene (de er naturligvis ikke med her) havde tydelig korksmag. Endnu en understregning

af problemet. Ellers er der kun at sige: der er masse af gode mjuligheder. God fornøjelse.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen