Berlingske Business
17:44Business Live vender tilbage tirsdag

Vildænder med honning-saute af rødløg, tranebær, pærer og bøgesvampe

Mange er af den mening, at de ikke regner med at spise skindet alligevel - og så flår de den, som de plejer. Imidlertid

skåner skindet kødet gevaldigt under tilberedningen, og hvis man efterfølgende ikke vil spise skindet, så

kan det jo blot skæres fra på tallerkenen. Husk også at gråænder har godt af at modne lidt, men lad

dem endelig ikke hænge for længe - i særdeleshed ikke først på sæsonen, på grund af temperaturen

og spyfluerne.



Ingredienser:



2 gråænder



(4 pers.)



Lidt olie og smør



1/2 pore



1 gulerod



1

l vildtfond el. bouillon



1 dl portvin



Maizena



Evt. fløde



Salt og peber



Garniture:



1 stort rødløg



1

bakke svampe



2 pærer



Tørrede tranebær



1 spskf. akacie honning



Smør



Fremgangsmåde:



Ænderne:



1.Rens

ænderne godt og tør dem rene med køkkenrulle. Krydr ænderne indvendigt og udvendigt med salt og peber.



2.

Brun ænderne godt i en kombination af olie og smør, i en passende gryde.



Gulerødder og porer skæres

i skiver, de kommes ved og brunes med.



3. Tilsæt bouillon, eller endnu bedre lidt vildtfond og portvin, lad herefter fuglene

simre i ca. 1 time eller til de er møre.



4. Tag ænderne op og hold dem varme.



Saucen:



1. Skyen sies og

koges ind til den har en tilpas kraftig smag.



2. Saucen jævnes med Maizena udrørt i lidt fløde.



3. Herefter

smages saucen til med salt og peber.



4. Lige inden servering piskes lidt koldt smør i saucen, fløde kan tilsættes

efter behag.



Garniture:



Svampene rengøres, rødløget halveres og skiveskæres, pærene skylles, kernehus

fjernes og de skæres i både. 2.



Det snittede rødløg kommes på en varm pande i let afbruset smør.





Når løgene er blanke tilsættes honning, svampe, tranebær og pærebåde. Det hele steges let

men husk at pærene ikke må få så meget varme at de bliver helt bløde.



Anretning



Lårene

skæres af de stegte ænder hvorefter brystkødet skæres fra benet, lad blot vingen sidde på.



Er

det store fugle kan bryst kødet skæres i skiver lidt på skrå. Det anrettes på lune tallerkener eller

fad med garnituren omkring.



Hvide eller stegte kartofler går godt til retten.



Velbekomme!

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen