Berlingske Business

Thomas har fundet en billigere måde at investere sine penge på: Det kan give millioner på kontoen

15BUSThomas-Lund-2-115605.jpg
Thomas Lund, Copenhagen Search Partners.

Ved at skifte til den billigste måde at investere sine penge på kan Thomas Lund få et merafkast i millionklassen på sin pension og opsparing.

Hvad, der er sparet, er tjent, lyder et ordsprog.

Det praktiserer Thomas Lund, som for få år siden lagde både sin egen og firmaets opsparing om til markedets billigste investeringsmulighed – passivt forvaltede værdipapirer der følger et indeks, en råvare eller andet.

Hawaii

Thomas Lund er en af tre ejere, der driver headhunterfirmaet Copenhagen Search Partners. Han har samtidig i en årrække også stået for firmaets interne investeringer, og det var gennem den opgave, at han for få år siden blev opmærksom på muligheden for at investere i såkaldte ETFere.

Det er kort fortalt et værdipapir, der typisk blot følger et aktieindeks og derfor er meget billig i omkostninger.

penge

Som tommelfinger­regel koster de omkring en tiendedel i løbende omkostninger i forhold til en aktivt forvaltet ­aktiefond eller investeringsforening.

Thomas Lund er langtfra nybegynder på ­finansmarkederne:

»Jeg har investeret mere eller mindre hele mit liv – lige fra daytrading til investerings­foreninger. Men jeg er kommet frem til, at der hvor jeg får mest for pengene og bedst kan styre risikoen, det er i ETFere. Så sikrer jeg mig et markedsafkast, og jeg skal bare tage stilling til, hvilken aktivklasse jeg vil ligge i. Om det skal være virksomhedsobligationer, aktier eller eksponering mod guld. Og over for de andre partnere i firmaet behøver jeg så heller ikke at stå på mål for det, hvis Novo lige pludselig falder. Vi får simpelthen markedsafkastet,« fortæller Thomas Lund.

FILES-BRITAIN-EU-POLITICS

Han har før anvendt en bred vifte af muligheder med alt fra Danske Invest og Nordea Invest til Spar Invest og mange enkeltaktier. Nu bruger han formueforvalteren Miranova til at fordele investeringerne primært i ETFere.

»Jeg investerer også mine egne penge – en del af mine pensionsmidler og frie midler. Så jeg bruger dem til alle tre dele,« siger han.

Miranova har netop offentliggjort en analyse af de skjulte omkostninger i traditionelle investeringsforeninger, og omkostningerne var netop hovedårsagen til, at Thomas Lund for knap fire år siden lagde sine og firmaets investeringer om.

»Jeg har hele tiden været klar over, at der i en investeringsforening er ansat en række mennesker til at investere, og at de skal have en løn for det. Men hvis de ikke slår markeds­afkastet, vil det være dyrere end en ETFer, og over de seneste mange år har det kun været enkelte porteføljemanagere, der har kunnet slå markedet. ETFere tilbyder et markeds­afkast, som du selvfølgelig også betaler lidt for. Men det er en til to procentpoint under det, du betaler i en investeringsforening. Og hvis jeg ganger en til to procentpoint om året op over en 30-årig horisont, så bliver det til mange penge.«

»Det handler også om risiko«

a

I alt udgør Thomas Lunds private samt firmaets investeringer cirka fem millioner kroner – et par millioner privat og resten i firma- og pensionsregi. Hvis man omregner en besparelse på halvanden procentpoint til et mer­afkast, så vil det over 20 år udgøre 1,73 mio. kr.

»Det handler også om risiko, og du skal bevæge dig ud i højere risiko, hvis du skal have en chance for at slå markedsafkastet. Jeg lever fint med, at der er år, hvor nogle investeringsforeninger slår markedsafkastet. Så risikoen er mindre, og jeg ved, at jeg får markedsafkastet,« siger Thomas Lund.

Lige i øjeblikket er investeringerne fordelt på globale aktier, emerging markets og virksomhedsobligationer, og Thomas Lunds og firmaets afkast ligger i omegnen af seks procent til dato.

Hawaii

penge

18BUS20160610-154840-2-1409.jpg

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen