Berlingske Business
17:42

Solidt køkken uden originalitet

På syvende år ligger Restaurant "Pax" som en del af et kompleks med hotel og ferielejligheder ved Kertemindes

Nordstrand, meget synligt, men alligevel uden at prange for meget med sit køkken.



Det kunne der ellers være grund

til. Beliggenheden er fantastisk, med en halv snes meter fra et vinduesbord til Storebælts bølger, og med udsigt over

Kerteminde by til sydspidsen af Hindsholm og til Storebæltsbroen mod syd.



Der var smukt dækket op denne juliaften,

med hvide duge, friske roser på bordet, flink og hyggelig betjening. Der findes én menu, hvor hovedretten koster 145

kr. og i alt to/tre retter betales med 195/240 kr.



Denne juliaften bestod den først af Indbagt Tatar af Torsk. En pakke

af filodej med finthakket, rå torsk med frisk smag, et godt bevis på torskens alsidighed. Hertil sauce nage, der vel må

betyde, at saucen svømmer, hvilket vi ikke observerede. Derimod så vi lidt frisk grønt samt en portion ørredrogn.

Enkelt, visuelt og godt.

Frisk og ukrukket

Hovedretten var Medailloner af Kalv med Tomatpie og Sommerkål. Den bestod af

tre medaillon''''''''er, hvilket vil sige høje cylindre, af pæn størrelse, men af lumsk kedeligt kød med tendens

til sejhed. Saucen var ikke så koncentrereet, men den havde pæn karakter og solid rødvinssmag. Hertil tomattærte/pie

med finthakkede, krydrede tomater, lidt duft af Middelhav og sprød sommerkål. Også en frisk og ukrukket ret.



Desserten

var friske, gode hindbær og jordbær, delt i to, ledsaget af en god, formodentlig hjemmelavet is og en lille klat pæn

chokoladecrme. Dansk, frisk og ærligt.

En af få indvendinger

A la carte er der fire forretter (65-85 kr.), tre

hovedretter (155-195 kr.), to desserter (65-75) og én gang ost (85 kr.).



Blandt forretterne valgte vi Carpaccio af røget

Laks med Rejer (75 kr.). Fine skiver af det, der i gamle dage hed "fersk, røget laks", halvfed og velsmagende, serveret

på en stor tallerken. Tilbehøret var rejer - men (formodentlig) grønlandske spandrejer på Fyn, på

et tidspunkt hvor fjordrejerne slet ikke var holdt op med at baske med halen. Det var en af de få indvendinger, vi havde mod

aftenens ambitioner. Rejerne var ellers pæne nok, serveret i en crme fraiche, der var pacificeret så meget, at syren var

neutraliseret, og det var ærgerligt.



Som den anden forret valgte vi Pocheret Rødtunge med spinat, salturt og jomfruhummerbisque

(85 kr.). Det var tre pæne ruller af den glimrende fisk, friskpocheret og pænt tilberedt, selv vi næste gang ville

dampe den i stedet for at pochere den, så saften var bevaret og væsken reduceret. Det er dog petitesser. Fisken lå

på et leje af blancheret spinat og var garneret med frisk ørredrogn. Pænt, rent og velsmagende.



Hovedretterne

var Oksetournedos (195 kr.), som vi sprang over, samt de mere tillokkende Farseret unghanebryst med stegt Foie Gras og Østershattesauce

(155 kr.) og Stegt Rødfisk (165 kr.). Sidstnævnte kunne dog ikke skaffes, så i stedet serveredes (efter aftale)

stegt havtaske -til samme pris.



Det var nydelige stykker, der smagte mere ovnbagt end stegt/ristet, med en glimrende beurre

blanc med den nødvendige syrlighed og garneret med ristede kæmperejer, der deltog uden at medvirke til noget. Hertil

friske ærter og bønner. Ingen store armbevægelser, men en fint afstemt ret, der smagte godt. Det gjorde unghanen

også. To pæne bryststykker, urtefarseret og "pyntet" med en skive pænt ristet foie gras. Kødet

virkede også ovnbagt, tilberedt tilpas efter enhvers smag, saftigt og i godt selskab med snittede, let ristede østershatte,

grønne asparges og meget små, friske gulerødder. Igen pænt og ærligt.

Kedeligt vinkort

Vinkortet

er ualmindeligt kedeligt. Alle vinene synes at komme fra Kjær & Sommerfeldt, fra hvis rummelige sortiment det vil vær

en smal sag at vælge et noget mere spændende udvalg.



Både husets hvide og røde - sandt at sige ingen

mundvandere -koster 35 kr. pr. glas og 145 kr. pr helflaske. Der er tilsyneladende ingen halvflasker.



Køkkenet på

"Pax" fungerer solidt, men savner måske lidt originalitet. Vi oplevede vist ingen ret eller kombination, vi ikke havde

set før, men køkkenet er ærligt, rent i sine udtryk og pålideligt. Og så smager maden godt, og det

er nu heller ikke så ilde.



Pax, Klintevej 45



5300 Kerteminde



Tlf: 65 32 30 26



Fax: 56 32 40 26



www.hotel-pax.dk



pax@alc.dk



Åben:

Ring og hør nærmere.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen