Berlingske Business

Skridt for skridt mod finale nummer tre

golf

Fynboen Claus Jacobsen vandt Kvalifikation Vest I individuel, fordi han helt undgik tre-puts.

Odense Eventyr-banen var i ekstremt fin stand, da den lagde græs til Kvalifikation Vest 1 i den individuelle 2009-udgave af ErhvervsBladet.dk’s DM i firmagolf. Det betød blandt andet lynhurtige greens, som de fleste af de øvrige 13 deltagere havde svært ved at håndtere - bortset fra den systematiske fynbo, Claus Jacobsen, bogtrykker og udgiver af af Årup og Omegns Folkeblad. Han scorede, primært på grund af stabil putning, 34 stablefordpoints ud fra spillehandicap 13 - 7/8 af hans normale handicap - og det betød, at han med sin fulde handicap, 15, ville have scoret 36 points.

- Jeg er normalt en stabil putter, der sjældent tre-putter, men i de sidste to-tre uger før Kvalifikation Vest 1 havde putteren faktisk svigtet mig. Derfor trænede jeg ekstra på min hjemmebane, Vestfyn, i at putte dagen før kvalifikationen, og det gav bonus, idet jeg ikke havde et eneste tre-put - i modsætning til mine medspillere og vist nok også de fleste andre, fortalte Claus Jacobsen.

Han lukrerede især på, at han altid går systematisk til værks før et put - uanset længden på det. Systematikken består i, at han skridter afstanden af fra flaget til bolden, inden han putter.

- Min skridt for skridt-metode undrer måske andre, men den hjælper i hvert fald mig med at finde ud af, hvor blødt eller hårdt jeg skal slå til bolden, så den triller den rigtige distance. Når længden stort set passer hver gang, minimerer man sit antal af tre-puts - eller undgår dem helt, lyder det.

Hybridkølle-succes

Selv om Claus Jacobsen startede skidt, med et totalt kikset andetslag på 1. hul, og siden måtte strege 3. hul, tabte han ikke hovedet, men holdt solidt sammen på sit spil, fordi han aldrig forcerede det.

Sikre, lige, men ikke specielt lange slag med en hybrid-kølle fra både tee, fairway og semirough betalte sig i længden, for de betød, at han aldrig kom i alvorlige vanskeligheder i den seje rough.

Dertil kom, at han slog nogle flotte, korte pitchslag, som kun gjorde det nødvendigt med et put. Netop disse pitchslag havde han, ligesom putningen, ofret ekstra træningstimer på op til kvalifikationen, og det blev han altså også belønnet for.

To gange tidligere - i 2006 og 2007 - har Claus Jacobsen spillet sig til DM-finalen i Frankrig, men sidste år kiksede det. Det vil derfor passe ham godt, hvis det lykkes for tredje gang i år - efter at han kun har spillet golf i fem år. Spørgsmålet bliver, om hans sikkerhed med hybridkøllen rækker rent længdemæssigt i Landsfinale Vest på den lange Lübker-bane, der på mange huller kræver driver fra teestedet.

Følgende seks spillere gik videre fra Kvalifikation Vest 1 til Landsfinale Vest:

Claus Jacobsen, B.J. Tryk, 34. 2. Jan Fredsted, Balle Friskole, 33. 3. Jan P. Hansen, vjr-teknik, 32. 4. Jimmy Nielsen, Fiat Brørup, 31. 5. Klaus Meldgaard, Meldgaard Handel A/S, 30. 6. Lilly Jespersen, RevisorGruppen, 27.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen