Berlingske Business
17:29Renterne kom op igen efter en tur i lavningen

Røgeriet savner karakter og nerve

Som tilbehør til den ene hovedret på "Røgeriet" fik vi en lille skål med "Rødvinskogte

Beluga linser og løg smagt til med grov sennep". Hvor de ydmyge linser havde det eksklusive kaviarnavn fra, ved vi ikke,

men tilbehøret var bemærkelsesværdigt, for det var aftenens mest vellykkede servering.



Ikke noget stort gastronomisk

nummer, lidt rustikt, meget solidt, men velsmagende, lidt originalt og især ærligt. Det siger måske mindre om linserne

end om resten af aftenens oplevelser.



Udvalget var ret spartansk. Tre fiskemuligheder i en restaurant på vandkanten i Rungsted

Havn er omtrent ingenting og selv suppleret med guldbrasen (som forret i aftenens særlige menu) er det tyndt.



Da vi var

fire voksne, nåede vi hele menukortet igennem, men afstod fra ost (1-3-5 stk. til 45-69-89 kroner) og dessert (Crme brulée

eller Pære à 89 kroner) p.g.a. af nedjusterede forventninger, som det vist hedder blandt businessfolk.



Rimet torsk

er en svensk opfindelse. At rimma betyder at salte eller sprænge, men den tyndt skivede torsk havde ingen smag af salt, derimod markant

af sukker.



Den hvide fisk var ved serveringen kedeligt misfarvet af udløbende rødbedesaft og så ikke delikat

ud. En dusk salat og en minimal østers indpakket i friterede et-eller-andet der ikke smagte af andet end friture, udgjorde

tilbehøret sammen med en kop/skål "snapseskum" med mikroskopiske brudstykker af det, der vist skulle være

serranoskinken.

Markant smag

Bouillabaissen var markant røget. Den utraditionelle smag skyldtes ifølge tjeneren,

at ben fra en røget kylling var kogt af og blandet med mørk fiskefond. Heri var mandel-, kam- og blåmuslinger,

lidt havtaske, havørred og sej, samt grønt. Smagen var kraftig og som nævnt ret røget. Fiskestykkerne var

redelige og pæne, den medfølgende Rouille tam som en dresseret undulat.



Foie gras''''en var én skive, tæt,

fast, velsmagende og sobert rengjort. Tilbehøret var pivende sure syltede figner, en sprød sukkerstang med sorte prikker,

der vel må have været den lovede trøffel, samt en tam balsamico, der ifølge kortet var tilsat porter. Et

absurd smagssammenstød - uden smag.



Den med spænding imødesete "høstfisk" i hovedretten

var Havørred. Den yngler (ligesom laksen) i vandløb og vokser sig stor i havet. De to fisk er næsten identiske,

men ikke helt, og denne havørred havde snarere konsistens som en makrel og svagere smag af laks. Som hovedret i en havn var

den en klam skuffelse. Den var paneret med et tommetykt lag "rasp" og stegt til den tørre side. Hertil salat, bredbladet

persille, ørredrogn og linser, to sortstegte kammuslinger og den omtalte skål med flere linser, løg og sennep.

En bonderet i vandkanten.



Gråand-bryst svarede til beskrivelsen. Pænt rosastegt og anrettet i en intens glace med

pebersmag. En konsekvent idé, og kødet var perfekt tilberedt. Det samme var de konfiterede lår, mens vi fandt græskarchutneyen

lige så aparte som frygtet. Kalvemørbrad "Anglaise" var pæne, ret røde skiver, ledsaget af en

lille majsrulle (tortilla) med stumper af noget, der må have været de lovede Karl Johan svampe. Vi tror på det ærlige

i mennesket, men vi fire garvede svampejægere kunne hverken genkende eller smage noget Karl Johan, derimod østershatte

og et par jomfruhummerhaler, men det er jo ikke helt det samme.



Vinkortet er formodentlig tilpasset klientellet, og så

er det jo i orden. Noget så banalt som "husets vin" findes ikke. De hvide vine koster 315-1350 kr. (sidstnævnte

for en Meursault, 1''''er Cru, 1985). Der er kun få flasker under 400 kr.



De røde vine er overvejende franske, dog

også med et italiensk udvalg. Den billigste flaske koster 295 kr. (en jævn Vacqueyras), den dyreste er Mouton-Rothschild,

1990, til 4500 kr. Den skandaløst ringe Château Margaux, 1975, er prissat til 2800 kr. Vi fire voksne fik altså

hver en forret og en hovedret og delte to flasker af de absolut billigste vine samt halvanden liter mineralvand (Badoit). Det kostede

2266 kroner, og det er en hel del for meget for den oplevelse.



"Røgeriet" blev sidste forår overtaget

af ejerkredsen bag "Guldanden" i København. De burde vide, at det ikke er nok at strø rundhåndet om

sig med fine franske madgloser, når delikatesserne på tallerkenen kun kan spores med lup.







Røgeriet,

Rungsted Havn 22, 2960 Rungsted, Tlf: 45 76 06 08 Åben: Tirsdag-lørdag 12-15 og 18-22 samt søndag 12-15.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Sponseret

Sampensions kunder kan glæde sig over et godt afkast for 2017.”En typisk kunde i vores markedsrenteprodukt opnår et afkast i år på omkring 8 pct., og det er meget højere, end hvad man kunne forvente v...

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen