Berlingske Business

Overvej om en lønforsikring kan betale sig

Utryghed - Arne Sampson
Arne Sampson er en af de danskere, der har tegnet en lønforsikring. Foto:

Umiddelbart kan det virke som en god økonomisk tryghed at tegne en lønforsikringer, hvis man skulle blive ledig. Men kan det betale sig?

En fyring er ofte forbundet med økonomisk utryghed. Men flere og flere forsikringsselskaber tilbyder, at du kan forsikre din oprindelige løn i op til et år.

En typisk lønforsikring kræver, at du er medlem af en A-kasse. Lønforsikringen supplerer dine dagpenge, så du kan komme op på 85 procent af din oprindelige løn.

26BUSPix-Jobcenter.jpg

Har man eksempelvis en bruttoindkomst på 28.000 kroner om måneden, kan man med en lønforsikring ende på en månedsløn på cirka 22.000 kroner. Det vil cirka koste 200 kroner om måneden før skat.

Men inden du griber telefonen og tegner en lønforsikring til op mod flere tusinde kroner om året, kræver det nøje overvejelser.

Det kan nemlig for mange ikke betale sig at tegne en lønforsikring, det siger Henning Jørgensen, professor på Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet.

- Mange af dem, der har tegnet en lønforsikring kommer sjældent til at gøre brug af den. Derfor kan det være en bedre idé selv at lægge lidt til side hver måned, siger han.

Hvis man vurderer, at risikoen for arbejdsløshed er lille, og man samtidig godt kan klare sig på dagpenge, er der heller ikke den store gevinst ved at betale til en lønforsikring.

RB PLUS Nyt kontanthjælpsloft rammer også børnene Socialrådg

Men et stigende antal danskerne kan dog sagtens se fidusen med en lønforsikring.

Topdanmark, der er en af de største udbydere af lønforsikringer, har fra 2014 til 2015 oplevet en tocifret stigning i procent i antallet af danskere, der tegner en lønforsikring.

- Med de forventede nedskæringer, der vil ske på overførselsindkomster til ledige i de kommende år, bliver det i stigende grad vigtigere at selvforsikre sig, siger Henrik Linde, underdirektør i Topdanmark.

Dagpenge Dagpenge

Lønforsikringer er dog primært en fordel for højtlønnede. Er du vikar- eller korttidsansat, eller ligger din løn ikke væsentligt over den gældende dagpengesats, kan lønforsikringer være lukket land.

- Det er klart, at hvis du ligger i en gruppe, hvor din manglende løn bliver dækket af dine dagpenge, hvorfor så betale til en ekstra lønsikring, siger Henrik Linde.

sygeplejersker

Ligeledes bør man kun overveje en lønforsikring, hvis man lige har stiftet større gæld eller vurderer, at man har svært ved at finde et nyt job hurtigt.

- Har man lige har købt nyt hus og derfor ikke kan tåle en væsentlig forringelse af sin indkomst, kan den ekstra forsikring give god mening. Eller hvis man på forhånd ved, at det kan være svært at finde et tilsvarende job, hvis man bliver fyret, lyder det fra Henning Jørgensen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen