Berlingske Business

Økonomisk rådgiver: Mange unge danskere begår en fejl med formueforvaltning

Kim Valentin
Kim Valentin, Finanshuset Fredensborg, fortæller i denne uges episode af podcasten »Dine penge« om formueforvaltning. Foto:

Formueforvaltning over et livsforløb er omdrejningspunktet i denne uges afsnit af »Dine Penge«, og her kan mange unge med fordel dreje på et greb i deres privatøkonomi.

En af de bedste formueregler er, at man skal bruge mindre, end man tjener. Det er et oplagt greb, som man skal have ind i ens privatøkonomi, lyder det simpelt og firkantet fra Kim Valentin i denne uges episode af »Dine Penge«. Kim Valentin er uafhængig privatøkonomisk rådgiver og direktør i Finanshuset i Fredensborg.

»Det behøver ikke at være sådan hvert år, men over en periode skal det i hvert fald være sådan. Og især indtil man har en formue, som man kan forrente.«

Find alle udsendelser fra Berlingske Business i din podcast-app og på Apple TV, på Spreaker.com eller via iTunes. Podcast fra Berlingske Business er sponsoreret af Nordea.

Negativ effekt

Her skal man især som ung kigge på renters rente-effekten i ens økonomi. Det er meget simpelt - den skal være positiv.

»Der er rigtig mange danskere, der render rundt, mens de er unge, og faktisk har en negativ renters rente-effekt, fordi de har lånt alt for mange penge alt for tidligt. Det er kedeligt i starten, men når man kommer længere frem bliver det til gengæld rigtig, rigtig sjovt.«

Er man der i livet, hvor man har stiftet familie fået et par børn, og man ved, at karrieren ligger foran en, så er det vigtigt at få disponeret korrekt over de forskellige formuekomponenter.

»Det er vigtigt i Danmark, at man tænker på fast ejendom på et så tidligt tidspunkt som muligt. Det lyder måske lidt underligt, når jeg samtidig lige har sagt, at man skal afvikle gæld. Men det hænger sammen med, at fast ejendom er skattemæssigt vældigt begunstiget.«

Fokus på mursten

Her henviser Kim Valentin til blandt andet rentefradraget og den skattefri avance på boligsalg.

»Det er den del af formuen, der er mindst beskattet. Selvfølgelig er det ikke ligegyldigt, hvornår man kommer ind på boligmarkedet. I 2005-07, lige før finanskrisen, kom mange ind på et meget dyrt tidspunkt, men set over et helt liv, så er det vigtigere, at man har fast ejendom i sin økonomi, frem for at passe på med at købe på det helt rigtige tidspunkt.«

Derudover kommer Kim Valentin ind på pensionsordninger, og hvem der har særlig gavn af de forskellige typer i hvilke perioder af deres liv. Endelig bliver der også i denne uges episode talt om investeringer og risiko og om den tid i ens levetid, hvor man skal begynde at bruge af sin opsparing.

Find alle udsendelser fra Berlingske Business i din podcast-app og på Apple TV, på Spreaker.com eller via iTunes. Podcast fra Berlingske Business er sponsoreret af Nordea.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen