Berlingske Business

Ny pension bedre end sit rygte

Penge
ARKIVFOTO Foto:

Trods manglende fradrag for indbetalingerne er alderspensionen bedre end en kapitalpension.

Pensionsselskaberne gør klar til den nye alderspension, men det er tvivlsomt, om alle selskaberne vil sætte den på hylderne.

Det viser en rundspørge til otte af landets største pensionsselskaber, som Berlingske Research har lavet. Den nye pension er en del af regeringens skattereform, og er meget anderledes end en livrente og en ratepension, fordi der ikke er noget fradrag for indbetalingerne til pensionen.Til gengæld er udbetalingerne skattefri.Fra Danica Pension, PFA Pension, Topdanmark og SEB Pension lyder meldingen, at den nye pensionsform er på vej.Alm. Brand Pension udbyder den allerede, mens Skandia Pension afventer. AP Pension vil tilbyde produktet, men kun for dem, der vil flytte deres opsparede kapitalpension til en alderspension.

Bedre end sit rygte

Den nye pension har flere gange været til debat, og en tidligere undersøgelse fra Finanshuset i Fredensborg viser, at mange danskere ikke vil bruge alderspensionen, fordi der ikke er fradrag for indbetalingerne.Men både Kim Valentin fra Finanshuset og formuerådgiver Marianne Thørs fra Carnegie Private Banking mener, at alderspensionen er bedre end sit rygte, selv om den ikke nødvendigvis er brugbar for alle danskere.

»Vores survey viser, at forståelsen er, at kapitalpensionen er bedre end alderspensionen, fordi der var et større skattefradrag, men det er faktuelt ikke tilfældet. Det er udelukkende afkastet af depotet efter skat og omkostninger, der er bestemmende for slutformuen. Det er ikke, hvornår afgiften betales,« siger Kim Valentin og fremhæver, at fradraget for indbetalinger til en kapitalpension var på 37 pct., mens udbetalingen sker med en afgift på 40 pct.Et minus på tre pct., mens slutresultatet for alderspensionen er nul, fordi der hverken er fradrag for indbetalingerne eller skat på udbetalingerne.»Hvis man har betalt ind til en kapitalpension sidste år, vil det være bedre at indbetale til en aldersopsparing i 2013, også selv om der ikke er fradrag for indbetalingerne,« siger Kim Valentin.Formuerådgiver Marianne Thørs fra Carnegie Private Banking påpeger, at alderspensionen er en mulighed for de topskatteydere, som er stødt på loftet for indbetalingerne til en ratepension og derfor er begyndt at spare op i frie midler i stedet.»Der kommer aldersopsparingen ind som et godt alternativ til den frie opsparing, idet der alene betales den lave pensionsskat af afkastet, indtil pengene udbetales ved pensionering,« siger Marianne Thørs.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen