Berlingske Business

Mad og marsk på menuen

I mange år har de haft for travlt med at drive deres egen forretning til at mødes.


I går præsenterede

12 hoteller, restauranter og kroer resultatet af deres fælles bestræbelser på at placere de sønderjyske retter

på menukortet for turister, erhvervsfolk og andre gæster.


Vadehavets Turistråd samlede 170 politikere, erhvervsfolk

og andre inviterede til "Det lokale måltid" på Emmerlev Klev Strandhotel i Danmarks sydvestlige hjørne.

De blev trakteret med snysk, solæg, hvidkålsbüttel, surrib, brødtort, åleroulade, skrædderduelse

og andet af det bedste, Vestsønderjylland kan præstere af råvarer og klassiske opskrifter.









Skeptiske

deltagere

De lokale retter, der vil veksle med årstiderne, kommer nu på spisesedlen på de 12 spisesteder, og et fajanceskilt

med logo uden for hvert sted fortæller, at her er en særlig rustik smagsoplevelse i vente.


At sætte restauratører

sammen, så de ikke længere kun betragter hinanden som konkurrenter, blev mødt med skepsis på forhånd.




Men Vadehavets Turistråd, der arbejder med at fremme turismen i seks vestsønderjyske kommuner, formåede at

samle køkkenfolket - og de morede sig herligt med den fælles opgave. En folder på dansk og tysk om "Det lokale

måltid" vil nu ligge fremme på turiststeder i marskkommunerne, og turistkoordinator Mette Nielsen er sikker på,

at mange vil unde sig selv at få den sønderjyske smag i munden.


- Jeg tror, at retterne vil falde i smag hos også

vore tyske turister. Jeg har selv lige været i Australien, og de fleste af os vil gerne smage det lokale, når vi er ude

at rejse. For erhvervslivet er det en ekstra finesse at kunne tilbyde de udenlandske gæster lokale retter, siger Mette Nielsen.


"Det

gode måltid" indgår i et projekt, der skal binde små og mellemstore firmaer i turisterhvervet sammen i netværk.

Deltagerne er: Ballum Slusekro, Central Hotel, Løgumkloster, Den gamle Kro, Bredebro, Emmerlev Klev Strandhotel, Hjemsted Oldtidspark,

Hotel Brøns, Rudbøl Grænsekro, Schackenborg Slotskro, Slusen, Højer, Torvets Restaurant, Tønder, Victoria,

Tønder, og Øster Højst Kro.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen