Berlingske Business
12:37Amerikansk storbank får kæmpebøde af britiske myndigheder

Fransk kogekunst af danske råvarer

I spiseguiden "Spis sundt -Spis ude" tilbyder "De 4 Årstider" et fantasifuldt,

franskinspireret køkken, fiskemenu og vegetarmenu.


Den aften i december, vi besøgte stedet, levede restauranten

kun op til de to første løfter.


Der var kun én menu, som kunne bestilles med to, tre, fire, fem eller seks retter

for 290-460 kr. Ikke alt så fedtfattigt ud, så vi tog en snak med køkkenchefen og indehaveren igennem de seneste

seks år, Steen Nielsen. Han kunne berolige os med,at han i sit køkken kun brugte smør og fløde i behersket

mængde, og at han ved tilberedningen af det bestilte kunne reducere mængden af begge dele. Han kunne også komponere

en særlig dessert, som opfyldte vore ønsker.


Ost og carpaccio af hjemmerøget laks på sprød kartoffel

med foie gras terrine kunne ikke komme på tale, så vi bestemte os for de resterende fire retter (385 kr.). Dejligt hjemmebagt

brød, smør (!) og appetizer kom på bordet. En trekantet lakse-krebse-paté barderet med noritang og persilepesto.

Meget velsmagende og godt, selv om vi anede både fløden og æggene i patémassen.

Sund mad

Så fulgte

pocheret vestkysttorsk i jordskokkecrmesuppe. Et flot og perfekt kogt rygstykke af en pæn stor torsk var pyntet med friteret, bredbladet

persille og lagt i en kraftfuld suppe med fundament i fiske og hønsefond.


Heri svømmede småtern af endnu

sprøde jordskokker. Suppen havde en svagt grynet konsistens, som om den var jævnet mere med en smørbolle end med

tyk piskefløde.


Det kunne vi i vor fedtforskrækkede tilstand ikke indvende noget imod.


Endnu en fiskeret

kom på bordet: Ristet sandart i vanilleglaceret vinterasparges med æble. Det var en ret, som helt levede op til vore ønsker

om sund mad. Et pænt stykke sandart, sprødstegt på skindsiden, lå på en blanding af æbletern

og skorzonerrødder i lange bånd. Vanillesmagen kom ikke fra denne ragout, men fra en sirupsagtig streng af brun kødglace, som

omkransede retten. En fornem servering.


Hovedretten var indbagt rådyr i sprød mandeldej med lun trøffelsoufflé

og morkelsky.


A part en stor trekant af tynde kartoffelskiver, som var sprødstegte på overfladen og drivende fedtrige

i midten. Nærmest en pommes anna.


Tallerkenen var enormt flot. På et leje af kraftigt indkogt fond med hakkede morkler

lå en cylinder af rosa dådyrkød barderet med et tyndt lag lys fars og en ganske tynd og næsten sprød

mørdej med mandler.


Mørdejen var naturligvis faretruende smørrig og måtte levnes. Hertil en god (fløde?)-rørt

selleripuré og et lille tårn opbygget af femkronestore


souffléskiver med finthøvlet trøffel

imellem. Til pynt tranebær på toppen. Souffléskiverne var så små, at vi spiste dem uden samvittighedskvaler, selv

om vi godt kendte opskriften: æg!


Den specialfremstillede dessert afsluttede. Æbletern i en gelé af æblesaft,

clementinerbåde og en vanillecrme (crme anglaise) lavet på sødmælk i stedet for fløde. Let og forfriskende.




"De 4 Årstider" laves der virkelig god mad med rod i det franske, men af gode danske råvarer. Fedtmængderne

er ikke afskrækkende, og køkkenet har både evnen, viljen og fleksibiliteten til at imødekomme ønsket

om at spise fedtfattigt.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen