Berlingske Business
17:43Tak for i dag

Et sympatisk bekendtskab

Henning Reinwald er en erfaren køkken, hotel- og restaurantmand. Senest var han Remmens højrehånd

på d''Angleterre og de andre Remmen-hoteller. Nu er han for første gang gået solo. I november 2001 åbnede

sin nyindrettede restaurant ved Vandkunsten på hjørnet af Gåsegade og Farvergade.


Her er nydeligt. Det store,

lyse vinkelformede lokale er opdelt i mindre sektioner, her er blomster og levende lys, håndknyttede gulvtæpper, gode stole

og et gammeldags overdimensioneret spisebestik, som er dejligt at arbejde med.


Menukortet er godt varieret indenfor et begrænset

udvalg. Seks forretter, fem hovedrettter, ost og tre desserter. Der tilbydes en fast menu sammensat af retter fra à la cartekortet.

2/3/4/5 retter koster 215/245/ 295/ 325 kr., altså et meget humant prisniveau. Det koster kun en ubetydelighed mere at spise

à la carte, så det valgte vi.


Madames forret blev beskrevet som lune svinekæber med peberrodscrme og sprød

salat (69 kr.). Det var ikke forkert, men en oplysning om, at kæberne var sprængt, kunne vi godt have brugt. En meget

stor servering med masser af salater, radicchio rosso, egeblad, dild, cherrytomater og andet godt i en god olivenolievinaigrette.

Herpå lå et generøst antal tynde skiver af rødt, sprængt (nitrit) grisekød, mørt og

velsmagende som en tunge. Hertil flødeskums-mayonnaisedressing med god smag af nyreven peberrod. Lige tilpas som forret.









Meget

tilfredsstillende

Som anden forret havde monsieur valgt langustine-ravioli på spinat med hummerskum (85 kr.). Det var en fornem

servering i al sin enkelhed. Fire små al dente ravioli med en lækker, luftig og rentsmagende jomfruhummerfars lagt i en

skummende hummerfond, intens i smagen, men samtidig med en vidunderlig lethed. Spinaten var fint blancheret og et dilddrys skader

sjældent. To virkelig tilfredsstillende forretter.


Kalv og okse vælger vi sjældent på restaurant, så

hovedretterne blev fisk og hane. Aborre er vidunderlig og er en alt for sjælden gæst på danske menukort.


Her

var den: Sprødstegt aborre på "grønt" med hindbærvinaigrette og purløgs-beurre blanc (159

kr.). Tre flotte fileter med sprødt skind stablet op over "grønt": fintstrimlede snitbønner, blancheret

spinat og sauterede østershatte. Hertil en lidt sødlig beurre blanc, som godt måtte have haft et lidt mere markant

syrebid. Det kom nu fra hindbærvinaigretten, som lå som et mønster i saucen. En meget vellykket konstruktion.


Madame

fik stegt unghanebryst på trøffelselleri, æbler og sauce jus, (158 kr.). Et halvt, stegt hanebryst og en vingebid

lå lejret på æble-og selleritern med lidt citrus-og trøffelsirup. Den godt indkogte brune jus havde mere

konsistens som en glace, og der var lidt honningagtig sødme. Til begge hovedretter serveredes en briocheformet, bagt kartoffelpuré

med intensiv smag af trøffelolie og smør. Også her fuld tilfredshed.



Fin afslutning

En ostetallerken

med tre slags modne oste og oliven (48 kr.) bestod af tre pæne stykker: Dansk friser cru (komælksost), bleu de gex (AOC-ost

fra Haut-Jura) og livarot fra Normandiet. Alle ret unge, men smagen var markant og god. Hertil nogle små grønne oliven

med sten, udmærket kvalitet. Reinwalds brød er kedeligt. Blød skorpe og klæg krumme. Det må være

let at gøre bedre.


Desserterne kom på bordet på store ovale fade. På madames en skål med en fint

cremet creme brulée med sprød sukkerskorpe og i en anden skål karamelis med intens smag af Baileys original irish

cream (59 kr.). Monsieur fik karamelliserede, bagte frugter med vanille-passionsis, (75,-). Meget søde, karamelliserede blommer,

pære og ananas med sprødstegt pæreskive til pynt. A part en aromatisk, svagt syrlig passionsfrugtis. Det hele omkranset

af hindbærcoulis. Ukompliceret og godt. Både cappuccino (20 kr.) og espresso, (17 kr.) var gode, på friskmalede

kaffebønner.


Her tilbydes ikke en vinmenu, men fire hvide og fire røde vine sælges glasvis til mellem 30

og 98 kr. pr. glas. Vinkortet er i øvrigt af mellemstørrelse, halvdelen fransk. Der er en god prisspredning, lige fra 145

for en helflaske op til 4.850,- for en Pétrus, 1994.


"Reinwalds" er på alle måder et sympatisk bekendtskab,

inklusive betjening og prisniveau.



Reinwalds Restaurant Café.

Farvergade 15


1463 København K.


Tlf:

33 91 82 80


www.reinwalds.dk


Åben: Mandag-Lørdag


14-22.00.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen