Berlingske Business

En hyggelig og livlig stemning

Søren SøndergaardSom det virker nu, er restauranten på "Plaza" flyttet ind i Library Bar, hvor der

spises ved seks-syv småborde midt i lokalet samtidig med, at de traditionelle bargæster nyder deres drinks siddende langs

væggene.


Restauranten henligger i halvmørke uden en sjæl. Man kunne frygte, at denne sammenblanding ville

give uro og støj, men sådan er det ikke. I stedet skabes en hyggelig og livlig stemning, hvor ingen siddeplads får lov

at stå ledig mere end nogle få minutter.


Her serveres en lang række småretter, kolde og varme, alle til

under 100 kr. Og så tilbydes en "Syndens Bar menu" med tre eller fem retter til henholdsvis 165 eller 275 kr., hvor

kokken bestemmer indhold og tempo. Helt på herrens mark er man dog ikke, for menuen præsenteres på en kridttavle.

Den så meget sympatisk ud, så vi bestilte femretters udgaven.



Ren velsmag

Første servering var et par

ret tykke skiver serranoskinke med hakket basilikum og ovnbagt tomat med trøffelolie. Ingen dikkedarer, ren velsmag.


Næste

ret var en pæn skive hjemmelavet andefoie gras ledsaget af en kompot af skalotteløg og grape og nogle små klatter

æblepuré.


Leveren var velsmagende, ret blød i konsistensen og meget nænsomt varmebehandlet, på

grænsen til det underbagte. Under alle omstændigheder en flot tallerken, menuprisen taget i betragtning.


Hovedretten

var stegt rødfisk med risotto. Det pæne fiskestykke var hårdtristet på skindsiden og lagt på en cremet

og meget velsmagende risotto med jomfruhummerbisque, jomfruhummerkød og løvstikke. Omkring en grape-beurre blanc.


Selv

om der var anvendt langkornede ris (i stedet for aborioris), var det lykkedes kokken at få den rigtige konsistens og smag frem.

En på alle måder tilfredsstillende servering.


En tallerken ostevariationer omfattede fire spanske og to italienske

oste, alle af god kvalitet. Osten blev ledsaget af honning, små sorte oliven i rosmarin-citronolivenolie og tørrede syltede

abrikoser i en appelsinsukkerlage. Godt brød og smør fandtes på bordet under hele måltidet.









Ingen

beklagelser

Plaza dessert dynasti viste sig at være en chokolademarquis med chilimarineret kvædekompot og en lang sprød

flan. Selv om chokoladen mest smagte af kakao, var der ingen grund til beklagelse. Det smagte godt.


En stor Pellegrino blev

takseret til 50 kr. og en flaske Champagne Piper Heidsieck brut til 595 kr., det begrænsede vinkorts dyreste flaske. Den billigste

fås for 255 kr. Der er ikke én eneste Bordeauxvin på kortet. Til at betjene alle spisende, bargæsterne, baren

og garderoben, var der kun én tjener. Han havde travlt, men var ikke fortravlet. Vi anbefaler en lønforhøjelse.

PLazas og Library Bars nye koncept er meget vellykket, og menuerne nærmest et fund til prisen. Vellavede, velsmagende og velkomponerede.

Velkommen.


Plaza Restaurant


& Library Bar


Bernstorffsgade 4


1577 København K.


Tlf: 33 14 15 19


Fax

33 24 18 16.


Åben: Dagligt 15.30-24.00.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen