Berlingske Business
09:54Norsk finanshus skruer op for ISS' kursmål efter kæmpe aftale

Den vin glemmer jeg aldrig

Kørte rundt i en uge, godt forberedte med "biblen", Livingstones bog om vinene fra Rhone-dalen, og

smagte os frem. Kunne ikke finde typen, der helt rigtigt passede til vores daværende ganer.


Den sidste dag skete der

noget. Først et morgenbesøg hos Domaine Remejeanne øst for Bagnols-sur-Ceze og om eftermiddagen hos Guigal.




Domaine Remejeanne fandt vi endelig den lidt strammere Rhone-stil, vi ledte efter, og hos Guigal var det vine i en stil, vi aldrig

havde oplevet.


Besøget var arrangeret af venner, der boede i området, og det var firmaets grundlægger, Etienne

Guigal ( Marcels far ) der tog imod med koket sixpence på hovedet.


Vi fik den store rundgang og en meget detaljeret gennemgang

og smagning af Viognier og Condrieu-vinenes fortræffeligheder.


Jeg tillod mig at spytte Condrieu ud i spanden som for

Cotes du Rhone-vinene, men blev venligt irettesat af den gamle Guigal "så sjældne vine spyttede man ikke ud"!

Og så kom vi til markvinene! Vi havde hørt om dem, men aldrig smagt.


Gik til smagningen lidt skeptisk, var det nu

ikke for meget fad? - ville Syrah ikke drukne i egetræ ? - alt hvad de mere klassiske producenter som Jasmin havde fortalt os

dagen før.


Det blev en kæmpeoplevelse, mine noter fortæller "de mest overraskende og nogle af de allerbedste

vine jeg havde smagt". Vi smagte Cote Rotie "La Mouline" og "La Landonne" i 1982 ( La Turque kommer først

fra 1985 ).


Vi blev helt overvældet af nye smagsindtryk og en ekstrem, elegant koncentration. Meget intens parfumeret

næse, frugten var ikke kvalt, fadet var ikke for dominerende, lagene i smagen var utrolige, eftersmagen og længden var

som om det ikke fik ende.


La Mouline med en blødere struktur, mere intens i frugten og mere åben. La Landonne med

markant fastere tanninstruktur og mere lukket i sit udtryk "som en indespærret bombe". Tydelige forskelle på

"Blonde" og "Brune".


Hvorfor var fadindtrykket fra de 42 mdr. på små nye fade ikke mere markant ?

"Et spørgsmål om vinens koncentration, der gør, at vinen ikke bliver kvalt, og den langsomme iltning under

modningen, der harmoniserer vin og fad", forklarede Etienne Guigal.


Vi gik derfra noget opløftede, både af

indtryk og markvin. Vi havde ikke spyttet ud!

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen