Berlingske Business
14:52Danske vindmøller sætter bundrekord i strømproduktion

Så meget koster din barsel

En ting er, at det koster på familiens pengepung, når mænd går på barselsorlov. Noget andet er, hvis man risikerer at blive fyret, fordi man som nybagt far vil på orlov og lære sit barn at kende.

Selvom tiderne ændres, er der flere steder på arbejdsmarkedet, hvor kulturen ikke er til at mænd tager barselsorlov. Resultatet er, at moderen nærmest pr. automatik ender med at tage det meste af barslen.

Det vil regeringen nu lave om på. Fædrene skal ikke bare have retten til at tage barselsorlov, regeringen vil øremærke 3 måneders barselsorlov til mænd.

Men vil mændene - og kvinderne - overhovedet det?

I denne artikelpakke fra Business PLUS kan du læse om højtuddannede mænd, der gerne tager barsel; hvorfor ligestillingsministeren mener, at vi skal have øremærket barsel til mænd; hvordan danskernes holdning er til øremærket barsel; og hvilke argumenter, der er for og imod at politikerne blander sig i spørgsmålet.

Du kan også i de medfølgende Excel-ark se, hvad det koster seks forskellige danske mænd at gå på barsel og så kan du beregne, hvad det vil koste dig at gå på barsel, hvis du er ansat på samme vilkår som:

- En statsansat akademiker eller HK'er
- En privatansat akademiker eller HK'er uden særlige aftaler
- En privatansat HK'er eller industriarbejder med overenskomst (Dansk Erhverv/Industriens overenkomst)   

Med pakken får du:


Adgang til:

- Excel: Ark med beregninger på, hvad det vil koste seks forskelligt ansatte mænd at tage 3 måneders barselsorlov.
- Excel: Regneark, hvor du kan regne ud, hvad det vil koste dig at gå på barsel.
- Repræsentativ undersøgelse for danskernes holdning til øremærket barsel til mænd Undersøgelsen er foretaget af Gallup blandt 1.164 tilfældigt udvalgte danskere. Resultaterne præsenteres i overskuelige grafikker. (PDF, 11 sider)
- Artikelsamling om mænds barsel (PDF, 13 sider)

Artikelsamlingen indeholder følgende artikler:
- Højtuddannede mænd er vilde med barsel
- Ingeniørerne er begejstrede
- »Det mest naturlige i verden«
- Øremærket barsel kommer trods dalende tilslutning
- Artikel om danskernes holdning til øremærket barsel til mænd.
- For og imod

Du kan købe adgang til denne enkelte Business PLUS pakke for 19 kr. eller du kan købe adgang til flere guider og artikelpakker i Business PLUS i en måned eller et år for hhv. 29 kr. eller 249 kr.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen