Berlingske Business

»Vi tror ikke på folkepensionen«

06BUSMichala-Meyer-betaler-.jpg
Overskrift
Michala Meyer, der læser højt for sin datter, Sofia på syv år, mens katten Gucci vil være med, er en af de yngre dansker, der betaler ekstra ind på sin pension. Det samme gælder for Uffe Arnesen Gade. Foto: Sara Gangsted
06BUSUffe-Arnesen-Gade.jpg
Overskrift
Nye tal viser, at de frivillige indbetalinger efter en række træge år igen er begyndt at vokse. Især for de unges vedkommende. Uffe Arnesen Gade er en af dem. Mandag den 5. oktober 2015

Michala Meyer og Uffe Arnesen Gade sparer hver især ekstra op til pension. Det er afgørende for at kunne klare sig selv, den dag de skal på pension.

Der vil ikke være nogen folkepension, den dag vi bliver 70 år eller mere og skal på pension. Derfor er det godt at spare ekstra op til pension, så man kan klare sig selv.

Sådan lyder det fra både Michala Meyer og Uffe Arnesen Gade. De sparer hver især ekstra op til pension først og fremmest, fordi de ikke tror på folkepensionen.

Unge

Michala Meyer er 28 år gammel og økonomimedarbejder i virksomheden Embacollage Exclusive Packaging. Hun har et barn og bor sammen med kæresten i en andelslejlighed på Frederiksberg.

Hun skal via sit arbejde spare fem pct. op til pension, men har valgt selv at lægge ti pct. oveni.

»Jeg har det bedst med at tage ansvar for min egen fremtid. Jeg vil hellere gøre det nu i stedet for at blive overrasket senere i livet. Det er ikke rart at stå som 60-årig og opdage, at man ikke har noget,« siger Michala Meyer.

»Jeg har fået lavet nogle beregninger på, hvad jeg ville få udbetalt, når jeg blev gammel. Både når jeg lægger fem pct. ekstra til side, og når jeg lægger ti pct. De ti pct. passer meget godt med det rådighedsbeløb, jeg har i øjeblikket, men når min løn kommer til at stige, kan jeg forhåbelig lægge mere til side,« siger Michala Meyer, der er ret klar i meldingen om, hvorfor hun ikke tror på folkepensionen.

»Det ligger bare i den økonomiske og politiske udvikling. Vi skal spare mere og mere, og en af de ting, som, jeg tror, kommer til at forsvinde, er folkepensionen,« siger hun.

Unge par.

Uffe Arnesen Gade arbejder i Danske Bank som leder af en intern projektafdeling. Han skal spare små 18 pct. op til pension, men har valgt selv at lægge et par pct. oveni, så han kommer over de 20 pct.

Han er 32 år og bor i andelslejlighed sammen med sin kæreste og barn. Han betaler frivilligt ekstra ind ud fra en kalkule af, hvordan han gerne vil leve som pensionist.

Artiklen fortsætter under billedet
06BUSUffe-Arnesen-Gade.jpg
Nye tal viser, at de frivillige indbetalinger efter en række træge år igen er begyndt at vokse. Især for de unges vedkommende. Uffe Arnesen Gade er en af dem. Mandag den 5. oktober 2015

Penge skal arbejde for ham

»Jeg gør det, fordi det hænger godt sammen for mig økonomisk at gøre det nu, da jeg endnu ikke har hus. Hvis pengene skal nå at arbejde for mig, skal de lægges fra så tidligt som muligt,« siger Uffe Arnesen Gade.

»Når man ser på, hvor stor en del af ens liv man arbejder, og hvor lang tid man får som pensionist, er den sidste del en ret lang periode. Det betyder, at der skal ret meget på bordet for at kunne opretholde den levestandard, som jeg gerne vil have i pensionstilværelsen. Opsparing til pension er lidt som at købe et hus. Hvilket hus vælger man, at familiens skal bo i? På samme måde er pensionen et spørgsmål om, hvilken tilværelse man gerne vil have til den tid,« siger Uffe Arnesen Gade, der dog ikke vil afvise at skrue lidt ned for pensionsopsparingen på et tidspunkt, hvis det bliver nødvendigt af hensyn til eksempelvis et huskøb.

RB PLUS Dronningen kommer til Folketingets åbning

Når det gælder folkepensionen, er den ikke med i beregningerne.

»Den vil ikke give mig ret meget i forhold til min levestandard på det tidspunkt. Min holdning er egentlig, at den skal være forbeholdt dem, som har brug for den. Det er et behageligt gode, men jeg kan ikke se, hvofor den skal være der for folk med høje indkomster,« siger Uffe Arnesen Gade.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen