Berlingske Business

Så meget mere sparer mænd op end kvinder

pensionister
Kvinder har i gennemsnit sparet 120.000 kr. mindre op i pension end mænd. Foto:

Der stor forskel på mænd og kvinders pensionsopsparing, viser ny opgørelse. Den gennemsnitlige mand har 120.000 kr. mere på pensionskontoen, end den gennemsnitlige kvinde har.

Lavere løn og længere barselsperioder er blandt årsagerne til, at kvinderne i Danmark har langt mindre stående på pensionsopsparingen, end mændene har. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge opgørelsen udgjorde mændenes samlede pensionsformue 496.000 kr. i gennemsnit, mens den for kvinderne var 376.000 kr. Altså har mændene i gennemsnit sparet 120.000 kr. mere op til pension end kvinderne. Det svarer til, at kvinderne har sparet omkring 25 pct. mindre op end mændene.

30BUSPensionister.jpg

En del af forklaringen på den forholdsvise store forskel er ifølge Danmarks Statistik, at kvindernes løn generelt ligger lavere, så der bliver indbetalt mindre til arbejdsmarkedspensionerne.

Dertil kommer, at kvinderne i forbindelse med barsel mister en større del af deres normale indkomst end mændene, der i gennemsnit holder meget kortere barselsorlov.

aaa

Ikke alle har en pensionsopsparing

Mens alle - som det ser ud lige nu - kan se frem til folkepension, er det ikke alle, der selv har sparet penge op i pension. For begge køn gælder det, at 77 pct. har en pensionsordning, der kan supplere folkepensionen. Det skal her bemærkes, at dette tal inkluderer grupperne 0-17-årige og 80+-årige, hvilket er grupper, hvor en stor del ikke har en pensionsordning.

Mange har i dag via deres arbejde en så at sige tvungen opsparing i en arbejdsmarkedspensionsordning og ATP, men andre vælger yderligere at supplere opsparingen med helt individuelle kapitalpensioner, ratepensioner osv., viser opgørelsen fra Danmarks Statistik.

aaa

For gruppen på 80 år og derover har 86 pct. af mændene en pensionsordning, mens det samme kun gælder for 74 pct. af kvinderne. Her er en del af forklaringen, at der tidligere var relativt mange kvinder, der var hjemmegående og derfor ikke havde en indtægt, som de kunne spare på en pensionsordning.

Ser man udelukkende på de, der faktisk har en pensionsordning, er værdien blandt mændene mellem 60 og 69 år opgjort til 1,4 mio. kr. mens det for kvinderne er 1,1 mio. kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen