Berlingske Business

PFA sender milliardgave til kunderne

Torsdag PFA
PFA udbetaler en helt usædvanlig stor sum penge til sine kunder i de kommende år. Pensionsselskabet har nemlig trods den økonomiske krise og lave renter besluttet sig for at sende fem mia. kroner til både nye og gamle kunder.»Det er 1,5 mia. kroner svarende til fem mia. kroner over tre år. Det er der rigeligt med penge til. Du ser her værdien af kundeejerskabet. Det er en meget høj forrentning i det nuværende marked,« forklarer Lars Ellehave, koncerndirektør i PFA.Pengene udbetales til de af PFAs kunder, der har penge stående i Kundekapital, som PFAs kunder typisk har placeret fem til godt ti pct. af deres pensionsformuer i. Lars Ellehave lægger ikke skjul på, at der er tale om en noget usædvanlig situation, som både berører nye og gamle kunder.

Trods lavrentemiljøet garanterer landets største pensionsselskab nu 20 pct. i afkast på en del af pensionen i tre år ud i fremtiden for alle kunder. Det svarer til fem mia. kroner i alt.

PFA udbetaler en helt usædvanlig stor sum penge til sine kunder i de kommende år. Pensionsselskabet har nemlig trods den økonomiske krise og lave renter besluttet sig for at sende fem mia. kroner til både nye og gamle kunder.

»Det er 1,5 mia. kroner svarende til fem mia. kroner over tre år. Det er der rigeligt med penge til. Du ser her værdien af kundeejerskabet. Det er en meget høj forrentning i det nuværende marked,« forklarer Lars Ellehave, koncerndirektør i PFA.

Pengene udbetales til de af PFAs kunder, der har penge stående i Kundekapital, som PFAs kunder typisk har placeret fem til godt ti pct. af deres pensionsformuer i. Lars Ellehave lægger ikke skjul på, at der er tale om en noget usædvanlig situation, som både berører nye og gamle kunder.

09BUSPix-PFA.jpg

PFA har 15,6 mia. kroner liggende som såkaldt kollektiv kundekapital – en formue som stammer fra en stor ændring i PFAs struktur, som skete i 2001, da PFA ifølge Lars Ellehave »forærede 4,8 mia. kroner fra egenkapitalen, som blev lagt over i kollektiv kundekapital«.

»Bestyrelsen har besluttet at give kunderne 20 pct. i 2014 og 2015 og 2016. Det er en ret stor forpligtelse – du har 15,6 mia. kroner liggende i den kollektive kundekapital uden forrentning af de penge. De penge skal fordeles ud til kunderne med individuel kundekapital,« siger Lars Ellehave.

CBS-professor Jesper Rangvid vil ikke forholde sig til den konkrete sag, men et afkast på 20 pct. i tre år i træk, vurderer han, er meget langt fra en generel pensionskasses muligheder i det nuværende marked.

»Renterne er jo endog meget lave for øjeblikket, så i disse tider er det alt andet lige ekstra svært at skaffe så høje afkast. Høje afkast skal derfor komme fra risikofyldte aktiver. Generelt går risiko og forventet afkast jo hånd i hånd, så vil man op på så høje afkast, så må man også tage virkelig høje risici,« forklarer Jesper Rangvid.

Det er heller ikke risikofrit at have sin pensionsformue placeret i PFAs såkaldte kundekapital – hvis alt går galt, og PFA går konkurs, er pengene tabt.

Charlotte Mandrup

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen