Berlingske Business

Pensionsværktøj er stadig ikke komplet

19BUSAP-Pension-reklamer-Lo.jpg
I Pensionsbranchens eget sammenligningsværktøj kan du ikke sammenligne med AP Pension. Foto: Torben Christensen

Ét selskab optræder stadig ikke i pensionsbranchens fælles værktøj til sammenligning af produkter. Og produkterne er ikke direkte sammenlignelige.

Det er stadig ikke muligt for danske forbrugere at sammenligne de pensionsprodukter, der er på markedet. Branchens eget sammenligningsværktøj, Fakta om Pension, indeholder stadig ikke AP Pension, og branchen har valgt at lade selskaberne lægge deres mest solgte produkter ind i systemet – og dermed ikke direkte sammenlignelige produkter.

Det møder kritik fra blandt andre aktuar og pensionsrådgiver Jørgen Svendsen, som efterlyser en fælles metode til opgørelse af afkast, som forbrugerne kan blive klogere af.

»I Norge er de blevet enige om en fælles robust standard for, hvordan man skal sammenligne afkast. De var trætte af uendelige diskussioner og har sat krav til information og konsistens, så ingen kan snyde,« oplyser han.

Jørgen Svendsen efterlyser håndfast regulering af området i lyset af den årelange diskussion om sammenlignelige oplysninger til pensionskunderne.

»Finanstilsynet er lovgivers forlængde arm og god til det regulatoriske. Men al fagligheden ligger i Forsikring & Pension, så det er selvfølgelig dem, der skal beskrive det. Men når nogen undslår sig, så skal det være et regulatorisk krav,« siger Jørgen Svendsen.

Og situationen netop nu er, at AP Pension ikke optræder i Fakta om Pension, fordi selskabet ikke er enig i retningslinjerne. AP Pension insisterer på at vise sit såkaldte basisprodukt i værktøjet, hvilket vil sige passive fonde med meget lave omkostninger.

»Vi har stadig en drøftelse af, hvordan markedsprodukter skal vises. Vi mener, at vi skal kunne vise basisprodukter såvel som udløbsprodukter. Basisprodukter er lettest at sammenligne, fordi man ikke er i tvivl om, hvad der er i dem,« siger Lasse Tryde, direktionsassistent i AP Pension.

Han oplyser, at diskussionen går på en blanding af principper for Fakta om Pension og teknikken bag systemet.

19BUSPix-Bil1.jpg

Adm. direktør i Forsikring & Pension Per Bremer Rasmussen påpeger, at sammenligningen af de mest solgte produkter og ikke sammenlignelige pensionstyper er et bevidst valg fra brancheforeningens side.

»For livscykluspensioner er vores kriterie, at det skal være det produkt, som selskaberne sælger mest af. Selskaberne konkurrerer jo netop på at have forskellige produkter. Vi har taget stilling til, hvordan vi vil vise det, og vi er glade for den måde, vi gør det på. Vi vil have, at det er det mest repræsentative produkt, man kan sammenligne selskaberne på,« siger han.

Per Bremer Rasmussen oplyser i øvrigt, at brugerne af Fakta om Pension opfatter systemet som kompliceret at bruge, og derfor har Forsikring & Pension sat gang i et projekt, der skal gøre systemet mere brugervenligt.

I forhold til AP Pension oplyser han, at parterne har en god dialog, og at der er tanker om at lade selskaberne vise flere produkter, så de både kan vise et prisbilligt basisprodukt og deres mest solgt pensionstype.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen