Berlingske Business

Ny skatteafgørelse sender millioner tilbage til pensionskasser

Pension
Skat har tabt en sag om fradrag til de medlemsejede pensionskasser. Foto:

Tilbage i 2010 indførte Skat en begrænsning af fradragene, når medlemsejede pensionskasser investerer i udenlandske aktier. Landskatteretten har nu afgjort, at den praksis var forkert og blandt andet Pensiondanmark står til at få et trecifret millionbeløb retur.

Godt nyt for over en mio. danske pensionsopsparere hos Pensiondanmark og Industriens Pension. En helt ny afgørelse fra Landsskatteretten kommer til at betyde, at deres pensionsafkast i form af eksempelvis udbytter fra tyske selskaber fremover ikke vil blive dobbeltbeskattet.

Afgørelsen betyder, at Pensiondanmark står til at få et trecifret millionbeløb refunderet for årene 2010 til 2014.

Afgørelsen gælder først og fremmest for de medlemsejede pensionskasser, og hos Pensionsdanmark udtrykker skattechef Maj-Britt Klemp naturligt nok tilfredshed med afgørelse.

Bjarne Hastrup

»Vi har pligt til at optimere medlemmernes afkast og forvalte medlemmernes opsparing til så lave omkostninger som muligt. Pensiondanmark er et kundeejet selskab, og afgørelsen vil komme medlemmerne til gode,« siger Mai-Britt Klemp, der endnu ikke ved, hvordan de millioner, pensionskassen får retur, bliver overført til medlemmerne.

I 2011 kom der en omlægning af PAL-skatten, der er beskatningen af danskernes pensionsafkast. I forbindelse med omlægningen prøvede Skat at stramme praksis for fradrag for udenlandske skatter i den danske PAL-skat. Det er i forbindelse med investeringer i  udenlandske aktier.

567268117.jpg

Det er den praksis, som, Landsskatteretten har afgjort, er forkert. Sagerne er af principiel betydning, og de kommer til at gælde for de medlemsejede pensionskasser.

Afgørelsen vækker naturligt nok også glæde hos Industriens Pension.

»Vi er meget tilfredse med afgørelsen, som betyder at afkastet af vores udenlandske investeringer ikke længere bliver dobbeltbeskattet. Afgørelsen betyder, at vores pensionsafkastskat nedsættes med mere end 150 mio. kr. for perioden 2011 til 2016, og at vores fremtidige skattebetaling reduceres. Pengene vil i første omgang tilgå basiskapitalen«, siger underdirektør i Industriens Pension Per Andersen.

Han fremhæver, at det er Pensiondanmark og Industriens Pension, der sammen har kørt sagen. Men 12 andre pensionskasser har alle ahft samme problemstilling. Det drejer sig blandt andet om Lægernes Pensionskasse, Arkitekternes Pensionskasse, Pensionskassen for Jordbrugsakademikerne og Dyrlæger, MP Pension, Danske Civil- og Akademiingeniørers Pensionskasse, JØP.

Fra Nordea Liv & Pension lyder, at det endnu er for tidligt at sige, hvad afgørelsen kommer til at betyde for de kommercielle selskaber. De kommercielle selskaber er ikke omfattet af den stramning, som Skat prøvede at lave.

 

Fra Nordea Liv & Pension lyder, at det endnu er for tidligt at sige, hvad afgørelsen kommer til at betyde for de kommercielle selskaber. De kommercielle selskaber er ikke omfattet af den stramning, som Skat prøvede at lave.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen