Berlingske Business

Ny lov: Uvorne unger kan koste dig dyrt

colourbox808175_artikel_og_teaser_615_x_339.jpg
Hvis dit barn laver hærværk, kommer det fremover til at koste dig. Foto:

Fra i går giver en ny lov forældre et større økonomisk ansvar for ulykker, som deres børn er skyld i.

En ny lov betyder, at forældre fra 1. juli skal betale til 7.500 kroner for enhver skade, som deres hjemmeboende børn har forvoldt og er skyld i.

Erstatningsansvaret gælder, hvis barnet kan bebrejdes skaden og dermed har gjort noget forkert. Men forældrehæftelsen kan dog komme ind under en indboforsikring, oplyser Forsikring & Pension.

Indtil nu har forældre som udgangspunkt været fri for erstatsningspligt for skader, deres børn laver. Forældrene har kun været erstatningspligtige, hvis de var medskyldige for eksempel ved ikke at holde tilstrækkeligt øje med børnene.

Konsulent Gitte Danelund fra Forsikring & Pension påpeger, at det er den forælder, der har forældremyndigheden, der hæfter for beløbet. Og hvis skaden er større end de 7.500 kroner, så hæfter barnet selv for den resterende del af beøbet.

Børn er selv erstatningsansvarlige for deres skadevoldende handlinger, fremgår det af Lov om erstatningsansvar. Det betyder, at børn under 15 år kan stilles til ansvar for skadegørende handlinger efter samme regler som gælder for voksne. I praksis betyder det, at børn helt ned til femårs-alderen kan stilles til ansvar, skriver Forsikring & Pension.

"Har et barn ved en ubetænksomhed været årsag til en skade, er barnet erstatningsansvarlig. Og det samme gælder hvis barnet har lavet skaden med vilje - for eksemple lavet hærværk. I begge tilfælde er det stadig barnet, der hænger på erstatningen. Forældrene hæfter alene for de første 7.500 kroner," forklarer Gitte Danelund.

En indboforsikring med en ansvarsforsikring dækker dog for både forældre og børns regning for en eventuel skade.

Kun hvis der er tale om en skade, som barnet har lavet med vilje i form af for eksempel hærværk og barnet er fyldt 14 år, betaler ansvarsforsikringen kun forældrenes hæftelsesansvar – altså maks. 7.500 kroner.

Resten af erstatningen må skadelidte stadig forsøge at få hos det ansvarlige barn.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen