Berlingske Business

Lisbeth er vred over, at kommunen tager hendes forsikring

03BUS20161202-115524-3-1251.jpg
Lisbeth Jensen mistede sit job efter 120 sygedage. Heldigvis har hendes pensionsselskab opjusteret sin forsikringsdækning, så hun ikke skal klare sig for et meget lille månedligt beløb, mens hun venter på, at det bliver afklaret, om hun kan arbejde. Foto: Bo Amstrup

Et simpelt uheld på cykel kostede Lisbeth Jensen jobbet. Nu er hun på vej ind i et forløb for at afklare sin arbejdsevne, der kan vare i op til fem år. I mellemtiden er det kun en nylig ændring af hendes forsikringsvilkår, der redder økonomien.

15. marts ændrede Lisbeth Vingtoft Lynge Jensens liv sig markant. Hun kom cyklende ad en sti i Ikast, undveg en gruppe unge og væltede med sin cykel.

»Så kan jeg faktisk ikke huske noget, før nogen spurgte, om jeg skulle have hjælp,« fortæller Lisbeth Jensen om hændelsen, der skulle ændre hendes dagligdag markant.

Hun ramte formentlig med hovedet først, og selv om hun bruger cykelhjelm, slog hun alligevel hovedet så hårdt, at en blødning i hjernehinden viste sig, da hun nogle uger senere fik det dårligt. Kombineret med en hjernerystelse krævede det, at hun måtte forholde sig helt i ro.

Men efter 120 sygedage blev Lisbeth Jensen fyret efter 29 år i dagligvarebranchen.

»Siden jeg var 18 år, har jeg kun været uden arbejde i en uge. Så efter 29 år er det hårdt pludselig slet ikke at lave noget. Jeg har været sådan en, der kørte med 180 kilometer i timen, vi har bygget vores eget træhus og altid lavet noget. Så er det underligt ikke at skulle lave noget,« siger Lisbeth Jensen.

Lisbeth

Hun har fuld forståelse for, at arbejdsgiveren ikke kunne beholde hende efter 120 sygedage – »det er jo ikke et socialkontor«. Men efter en måned med en fratrædelsesydelse og yderligere en måned på sygedagpenge var der i alt gået et halvt år, og så åbnede døren sig til en ukendt og forvirrende verden.

»Det var svært at blive fyret, mens man havde det skidt, og det var meget forvirrende at skulle finde ud af det hele. Lægen kan ikke sige, hvornår jeg kan arbejde igen, så nu er jeg inde i et jobafklaringsforløb,« siger Lisbeth Jensen.

Omvæltningen kunne også øjeblikkeligt ses på lønkontoen, hvor en kommunal ydelse på 14.000 kroner brutto – forhøjet på grund af en hjemmeboende søn på 11 år – afløste den hidtidige løn.

Men Lisbeth Jensen har en pensionsordning hos Danica, og den har i første omgang udløst et supplement til dagpengene, mens det i øjeblikket bliver afklaret, hvilken ydelse Lisbeth Jensen kan få under jobafklaringsforløbet.

26BUSPensionist-194839.jpg

Danica er et af de selskaber, der har opjusteret sin forsikringsdækning mod tab af arbejdsevne, fordi reformen af førtidspensioner blandt andet medførte 100 procent modregning af private forsikringsudbetalinger.

»Danica er ved at afklare, hvad jeg kan få. Men jeg synes godt nok, det er underligt, at kommunen modregner for det, jeg selv har betalt til i Danica,« siger Lisbeth Jensen.

Hun er dog lettet over, at hun ikke skal nøjes med den offentlige ydelse, der ville have medført en større omvæltning i familien.

»Så skulle vi have omlagt lån. Men vi vil gerne afdrage på vores lån, og vi vil også gerne kunne gøre nogle af de ting, vi har lyst til – blandt andet beholde vores campingvogn,« siger Lisbeth Jensen.

Jesper Rønnow Simonsen

Jobafklaringen har hidtil kun budt på et møde og udfyldelse af et skema om fremtidsønsker. På grund af travlhed sker der ikke mere før jul.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen