Berlingske Business

Lang levetid tømmer pensionsopsparingen

pix-hænder
Foto:

Danskerne bliver ældre og ældre, og mange risikerer at komme til at mangle penge, fordi der ikke er taget højde for den forlængede levetid i pensionsopsparingen.

Danskernes gennemsnitlige levetid er forlænget, hvilket naturligvis er glædeligt, men det betyder også, at mange pensionister risikerer at komme til at mangle penge i deres pensionisttilværelse, fordi der ikke er taget højde for den forlængede levetid i deres pensionsopsparing.

I dag har langt de fleste danskere en ratepension, der kan udbetales over 10-25 år. En opsparing på 1 mio. kr. svarer til en årlig udbetaling på 115.000 i ti år, mens en udbetaling af pengene over 20 år giver 66.000 kroner om året.

økonomie

Når ratepensionen udløber, udbetales der ikke flere penge, og her vil flere og flere danskere altså opleve, at de stadig lever i bedste velgående.

Ifølge tal fra PFA Pension vil mere end seks ud af ti kvinder, der i dag er 65 år, blive mere end 85 år, mens over halvdelen af mændene, der i dag er 65 år, vil opleve at blive mere end 85 år.

Derfor opfordrer PFA Pension danskerne til at tjekke grundigt op på deres pension.

»Det er jo fantastisk, at danskerne lever længere og har et bedre helbred. Derfor er det også bare utrolig vigtigt at sikre, at der er penge til hele livet og ikke blot den forventede levetid, der var engang. Vil man være sikker på, at der udbetales pension, lige så længe man lever, så er det altså nu, man skal tage fat om problemets rod og få et overblik over pensionen. Få styr på din pension, før du står i en situation og mangler penge,« siger Carsten Holdum, forbrugerøkonom i PFA Pension.


kurve

Den oplagte løsning for de danskere, der forventer at leve længe, er ifølge Carsten Holdum at supplere sin ratepension med produktet livrente, der giver en udbetaling så længe man lever.

Også pensionsekspert Søren Andersen, direktør i rådgivningsselskabet Invensure, anbefaler at folk overvejer en livrente.

»Min vurdering er, at de generationer, der går på pension nu, kommer til at ville rejse og lave alle mulige ting, også efter ratepensionen er ophørt. I øvrigt bliver de mere plejekrævende, kan færre ting selv og bliver nødt til at købe flere ydelser, jo ældre de bliver. Og det vil sige, at det kan være en god idé at supplere med en livrente,« siger han.

asdf

Han anbefaler dog, at man venter med at lave livrenten, til man når pensionsalderen. Da kan man nemlig lave ratepensionen om til en livrente.

»Man skal holde sin ratepension frem til pensioneringstidspunktet, og så skal man sætte sig ned og tage stilling til, hvilket udbetalingsforløb man gerne vil have i ens pension. Når man går på pension, er man nødt til at sætte sig ned og finde ud af, hvordan resten af ens økonomiske tilværelse skal se ud,« siger han.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen