Berlingske Business

Kvinder sparer mindre op til alderdommen

senior woman with papers and calculator at home
En undersøgelse, som er foretaget fortaget af YouGov for Penge- og Pensionspanelet, viser, at der er en klar tendens til, at kvinder ikke interesserer sig i samme grad som mænd for, om de nu får betalt tilstrækkeligt ind på pensionsordningen. Foto: Iris Foto:

Er du kvinde, bør du være ekstra opmærksom på, om du betaler nok til din pension.

Et liv uden for arbejdsmarkedet kræver forberedelse. Men noget kunne tyde på, at kvinder er dårligere forberedte til tilværelsen som pensionist, end mænd er.

En undersøgelse, som er foretaget fortaget af YouGov for Penge- og Pensionspanelet, viser, at der er en klar tendens til, at kvinder ikke interesserer sig i samme grad som mænd for, om de nu får betalt tilstrækkeligt ind på pensionsordningen.

- Kvinder har generelt den tunge ende nedad i viden og interesse for tunge økonomiske emneområder som eksempelvis pension. Det viser den her og andre undersøgelser, siger Morten Holm Steinvig, som er konsulent i Penge- og Pensionspanelet.

Panelet blev oprettet under Finanstilsynet i 2007 netop for at kortlægge skævheder i privatøkonomien hos danskerne.

Herfra har man erfaret, at kvinder typisk forlader arbejdsmarkedet med færre penge på lommen til alderdommens mange bingoaftener.

Det sker især, fordi kvinder glemmer at betale til pensionsordningen, mens de er på barsel eller har deltidsjobs.

27busPension-bagside.jpg

Kvinder mister også oftere arbejdsevnen på grund af sygdom eller ulykke, og de tjener gennemsnitligt mindre end mænd. Til gengæld lever de længere.

De problemstillinger kender Anne Seiersen godt til. Hun er underdirektør i Forsikring og Pension, og når hun holder foredrag om netop køn og pension har hun en klar pointe.

- Kvinder skal ikke satse på at kunne gifte eller skille sig til en god pension. Den skal de selv tage hånd om, siger hun.

Det er bestemt ikke, fordi hun mener, at kvinder skulle have sværere ved at forstå den slags end mænd. Tværtimod. Det er nemlig typisk kvinder, der holder styr på familiens økonomi i det daglige.

RB PLUS Kommuner dropper unge og gør kur til ældre

- Kvinder tør jo sagtens tage økonomiske beslutninger, men de trænger simpelthen til noget selvtillid på pensionsområdet, mener Anne Seiersen.

Undersøgelsen viser også, at kvinder savner mere rådgivning, inden de tager større økonomiske beslutninger, hvilket Anne Seiersen finder positivt.

- Man bør søge rådgivning om pension hos sin bank eller pensionsselskab. Her skal de i følge lovgivningen rådgive i kundernes bedste interesse, forklarer hun.

Derfor er der som sådan ikke grund til at betale ekstra for rådgivning hos en uvildig rådgiver.

RB Plus: Eksperter: Stop højtlønnedes fulde pension

- Men ønsker man et overblik over de samlede tilbud på markedet, kan det være en fordel at søge råd hos en uafhængig rådgiver, siger hun.

I de fleste pensionsordninger på arbejdsmarkedet er en såkaldt præmiefritagelse en del af pakken, men for kvinder er det særligt vigtigt at tjekke, om den er med i ordningen.

Den sikrer, at indbetalingerne til din pension fortsætter, selv om man ikke længere betaler til den, hvis man forlader arbejdsmarkedet i utide på grund af tabt arbejdsevne.

Desuden lever kvinder længere end mænd i gennemsnit. Derfor foreslår Anne Seiersen, at kvinder vælger en pensionsordning med livrente, der sikrer dem udbetalinger resten af livet.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen