Berlingske Business

Højere levealder kan risikere at påvirke pension negativt

PLUS Bankgebyrer udhuler pensi
Pensionsselskaberne skal hensætte milliarder af kroner til kunder med garanterede pensioner, fordi danskerne bliver ældre og ældre. Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie finans.dk. Scanpix/Linda Kastrup/arkiv

Fordi danskerne bliver ældre skal pensionsselskaber hensætte stort pengebeløb af garanterede pensioner.

Mange danskere kan risikere at se frem til lavere kontorenter på deres garanterede pension.

Det er en konsekvens af, at Finanstilsynet har bedt pensionsselskaberne om at hæve hensættelserne inden udgangen af 2018 med et milliardstort beløb, fordi danskerne bliver ældre.

Hensættelserne skal sikre, at opsparende kunder får det beløb, som de har krav på. Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, finans.dk.

Årsagen er, at selskaberne bliver nødt til at tage højde for, at danskerne lever længere, end man hidtil har regnet med.

Det forklarer Søren Andersen, der er aktuar og rådgiver i FPension, der er en uafhængig rådgivningsvirksomhed.

»Det er et problem for den enkelte pensionsopsparer, som dermed ikke får en optimal investeringspolitik.«

»Investeringsråderummet bliver snævret. Så selskaberne bliver tvunget til at investere meget, meget konservativt,« siger han.

For den enkelte betyder det, at man nok skal få det, man er blevet garanteret i første omgang.

»Men man skal ikke regne med at få mere. Det bliver mere og mere tydeligt,« siger han.

Det omfatter kun de garanterede pensionsprodukter, slår rådgiveren fast. Men ifølge ham dækker de traditionelle pensioner over halvdelen af pensionsformuen.

»Det er bare endnu et søm i den ligkiste, der er blevet bygget til de traditionelle garanterede produkter,« siger Søren Andersen.

Samtidig vil kunderne i markedsrente med livslange pensioner få pensionskronerne udbetalt over flere udbetalingsår, fremgår det af finans.dk.

Ifølge Jesper Bjerre, der er direktør i AP Pension, vil de nye forventninger til levetid også få betydning for de kunder, der sparer op i markedsrenterne.

»Når levealderen stiger, spreder selskaberne pensionisternes penge ud over længere tid, så den årlige udbetaling bliver mindre, end man oprindeligt regnede med.«

»Dermed kan pensionen blive sat ned,« siger han til finans.dk.

Den nye opgørelsesmetode blev varslet allerede sidste år. Flere selskaber har allerede hensat større beløb.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen