Berlingske Business

Læs mandagens Business-kalender

Millioner af nye kunder strømmer til Netflix
Mandag aften kommer Netflix med regnskab for 2. kvartal. Netflix har ifølge egne opgivelser 125 millioner kunder - medlemskaber - fordelt over 190 lande. Foto:

Her er nogle af mandagens erhvervsnyheder.

Erhverv


Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Producent- og importprisindeks for varer, juni 2018
Udland:
- 4.00: Kina: BNP-vækst, y/y, 2Q
- 4.00: Kina: Detailsalg, y/y, jun
- 4.00: Kina: Industriproduktion, y/y, jun
- 11.00: Eurozonen: Handelsbalance
- 14.30: USA: Detailsalg, m/m, jun
- 14.30: USA: Empire Manufacturing
- 16.00: USA: Forretningslagre

22:00 Regnskab fra Netflix
Streamingtjenesten Netflix kommer med regnskab for 2. kvartal. Netflix har ifølge egne opgivelser 125 millioner kunder - medlemskaber - fordelt over 190 lande.

Politik


Folketingets Udenrigsudvalg til bæredygtighedsforum i FN
Flere medlemmer af Folketingets Udenrigsudvalg deltager i møde i FN's Politiske Højniveauforum for Bæredygtig Udvikling i New York, som begynder i dag. Deltagerne fra udvalget er Søren Søndergaard (EL), Christian Juhl (EL) og Ulla Sandbæk (ALT).
Forummet omhandler blandt andet opfølgning på verdensmålene, hvor omdrejningspunktet vil være frivillige nationale reviews, som 47 landes forventes at præsentere.

Udland


Trump og Putin mødes i Helsinki
USAs præsident, Donald Trump, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, mødes i dag i Finlands hovedstad, Helsinki. Mødet finder sted få dage efter et Nato-topmøde.USA er der fortsat undersøgelser i gang, som kigger på, hvorvidt Rusland har påvirket det præsidentvalg, hvor Trump vandt magten i november 2016.

Kinesisk-europæisk topmøde i Beijing
Kina og EU holder i dag og i morgen topmøde i Kinas hovedstad, Beijing. Mødet ventes blandt andet at omhandle handel. Kinas premierminister Li Keqiang rejste i begyndelsen af juli rundt i Europa for at mødes med flere stats- og regeringschefer. Fra EU deltager EU-præsident Donald Tusk og formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker.

Brexit-debat om told og handel
I dag og i morgen vil det britiske parlament debattere, hvordan told og handelsbetingelserne skal se ud, efter de har separeret sig fra EU primo 2019. Til debatterne vil det blandt andet blive aktuelt, om Storbritannien skal fortsætte ved med at være handelspartner med EU og bibeholde muligheden for frihandel. Det forventes, at der i dag vil blive diskuteret loven 'Cross Border Trade', som har med toldafgifter at gøre. I morgen vil det være loven 'Trade Bill', som forventes, at skulle omstruktureres fra de allerede eksisterende handelsbetingelser i EU. I sidste uge kom regeringen med en såkaldt hvidbog for hvilke principper, som kommer til at ligge til grund for Brexit, og netop frihandelsaftalen har været grund for stor uoverensstemmelse. Allerede har to ministre forladt forhandlingerne i protest over, at bruddet fra EU ikke er godt nok.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen