Berlingske Business

Jyske Bank langede boliglån for 80 milliarder ud sidste år

Jyske Bank
Jyske Banks bankrådgivere havde travlt med at pushe realkreditlån i 2016, hvor banken skulle lægge omkring 80 milliarder kroner til udlånet til danskernes boliger. Foto:

Det går hastigt frem for Jyske Bank, der øgede sit udlån og resultat markant i 2016. Det viser årsregnskabet.

Jyske Banks bankrådgivere havde travlt med at pushe realkreditlån i 2016, hvor banken kunne lægge omkring 80 milliarder kroner til udlånet til danskernes boliger.

Det viser bankens regnskab for 2016, der netop er offentliggjort.

»I Danmark fortsatte det moderate opsving på sit fjerde år. Det private forbrug var den primære vækstmotor«.

»Købelysten blev understøttet af flere forhold, herunder fortsatte boligprisstigninger i størstedelen af landet, det ekstremt lave renteniveau samt reallønsstigninger, skriver banken om den medvind, den oplevede i sidste år«.

Jyske Banks samlede udlån steg med syv procent til 422,4 milliarder kroner sidste år, mens realkreditudlånet steg til 277 milliarder kroner.

»Ved udgangen af 2016 er der solgt boliglån for cirka 80 milliarder kroner og per dags dato cirka 83 milliarder kroner«.

»Målsætningen er uændret en vækst på 100 milliarder kroner. Koncernen vil til stadighed tilbyde kunder konkurrencedygtige produkter og vilkår, skriver ordførende direktør Anders Dam i regnskabet«.

Det kunne mærkes på resultaterne. De lave renter betød dog, at renteindtægterne faldt en smule til 5,7 milliarder kroner trods det stigende udlån.

Til gengæld betød de også, at banken kan sætte markant mindre til side til udlån, som kunderne ikke betaler tilbage, da kunderne er mindre pressede.

1

»Koncernens kreditpolitik, de lave renter, den høje og stigende beskæftigelse, reallønsfremgang og en moderat vækst i Danmark understøtter alle en fortsat stabil udvikling i kreditkvaliteten«, skriver banken.

Faktisk kunne banken tilbageføre hensættelser til udlån. Det betyder, at banken fik behov for færre nedskrivninger end ventet og derfor kunne trække penge tilbage fra bufferen.

Det sendte 149 millioner kroner tilbage i kassen sidste år.

Det hjalp Jyske Bank til at få et nettoresultat på 3,1 milliarder kroner mod 2,5 milliarder kroner i 2015.

De gode tider og det stigende udlån vil fortsætte i 2017, venter banken:

»Det økonomiske opsving forventes at fortsætte i 2017. Der forventes stabilitet i traditionelle bankudlån og en vækst i boligudlånsprodukterne på 10-15 milliarder kroner«, skriver Jyske Bank om fremtiden.

tøj

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen