Berlingske Business

VVS-chef om boykot: Vi lytter til alle

15BUSao-joha.jpg
A.O. Johansen købte i sommer Billig VVS for 240 millioner kroner – et salg, som ikke er faldet i god jord hos mange håndværkere. Arkivfoto: Kasper Palsnov

Topchef i den udskældte VVS-koncern A.O. Johansen er klar til at lytte til alle håndværkere, som er utilfredse med sommerens køb af e-handelsbutikken Billig VVS.

Den børsnoterede VVS-koncern A.O. Johansen er klar til at lytte til alle og understreger, at ingen håndværkere har grund til at være bekymrede over, at virksomheden i løbet af sommeren overtog Billig VVS. Topchef Niels A. Johansen inviterer alle utilfredse til en snak.

A.O. Johansen købte i løbet af sommeren Billig VVS, der er den førende danske e-handelsvirksomhed af VVS-artikler.

Det fik flere VVS-installatører til at udtrykke sig negativt i offentligheden og til at nægte at handle hos A.O. Johansen. De mener, at opkøbet undergraver deres forretning, fordi en del af deres fortjeneste kommer fra avancer på de produkter, som de sælger til forbrugerne.

24BUSVVS-inde.jpg

Nu har de indledt det, som ligner en boykot, og det har Niels A. Johansen svært ved at forstå, siger han i den første offentlige kommentar til de utilfredse håndværkere.

»Vi har i over 100 år betjent den professionelle del af markedet, og dem vil vi betjene fuldstændig uændret. Der vil ikke være en sammenblanding, og det ønsker vi at udtrykke helt klart,« siger Niels A. Johansen.

VVS-installatørerne mener, at A.O. Johansen kommer til at levere til både håndværkerne og forbrugerne, hvilket vil betyde, at VVSernes forretning vil smuldre.

»Jeg har saftsuseme et problem med, at min grossist driver nethandel til private. Det tager simpelthen brødet ud af munden på os,« har Jørgen Hermansen, der ejer selskabet P. Hermansen i Skanderborg og beskæftiger 45 håndværkere, tidligere sagt til Berlingske Business.

En række andre VVS-installatører har som Jørgen Hermansen udtrykt samme utilfredshed. Niels A. Johansen vil ikke specifikt kommentere de enkelte VVS-installatørers holdninger, som han ikke kender i detaljer.

»Jeg fik dem citeret, da jeg var i udlandet, så jeg kender ikke til det i detaljer, og derfor har jeg ingen kommentarer til dem,« siger Niels A. Johansen.

Han siger, at A.O, Johansen altid vil lytte til alle i markedet.

»Der vil altid være nogen, som er utilfredse med markedet. Men vi er altid i kontakt med vores loyale kunder. Dem, som har ønsket yderligere forklaring, har vi selvfølgelig været i kontakt med, og vi lytter generelt til, hvad markedet mener og siger,« siger Niels A. Johansen.

Smede- og mølledag

De VVS-installatører, som Berlingske tidligere har talt med, siger, at de har valgt at gå til konkurrenterne Sanistål eller Brdr. Dahl. Men Niels A. Johansen siger, at A.O. Johansen ikke har mærket faldende markedsandele, og at virksomheden ikke har gjort noget særligt for at holde på kunderne.

»Nej, vi kører business fuldstændig as usual,« siger direktøren.

Tror du, at den utilfredshed, som nogle VVS-installatører udtrykker, vil forsvinde med tiden?

»Jeg håber meget, at de kunder, som ikke forstår det her, vil tage kontakt til os, og vi vil meget gerne snakke med dem ansigt til ansigt og forklare dem, hvad baggrunden er for vores køb. Vi mener generelt, at dette opkøb styrker A.O. Johansen og vores indkøb og dermed også er til glæde for det professionelle marked. Vi kører det fuldstændig adskilt, og det håber vi, at vi kan få overbevist kunderne om er en god idé« siger Niels A. Johansen.

Ingen ved præcis, hvor mange som afholder sig fra at handle hos A&O Johansen. De håndværkere, som Berlingske har talt med, har understreget, at de ikke har kendskab til et koordineret angreb mod A.O. Johansen, for det ville være i strid med konkurrencereglerne.

Markedet for VVS-artikler er i Danmark. ud over A.O. Johansen, domineret af Sanistål, der også er børsnoteret, og af Brdr. Dahl, der er ejet af den franske industrikoncern Saint-Gobain.

A.O. Johansen betalte 240 mio. kr. for Billig VVS.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen