Berlingske Business

»Vi kunne ikke gennemskue beregningerne«

joe and the juice
Joe and the Juice er blevet pålagt at ændre navn på seks af deres drinks. Til BM Foto:

Overenskomsten med Joe & the Juice faldt på gulvet, fordi 3F har svært ved at gennemskue juicekædens beregninger, lyder det fra fagforeningen.

Når de ansatte hos Joe & the Juice endnu ikke har fået en overenskomst skyldes det, at fagforeningen 3F har svært ved at gennemskue, hvad den selv har skrevet under på.

»De beregninger, der ligger til grund for overenskomstem, kunne vi ikke gennemskue i første omgang,« siger Bo Christensen, der er forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel & Restauration.Hvorfor skriver I under på en overenskomstaftale, uden at I har tjekket den ordentligt på forhånd?»Jamen den person, der har forhandlet overenskomsten, var overbevist om, at den var forhandlet inden for rammerne, men det var den så ikke,« siger Bo Christensen.

Han fortæller samtidig, at arbejdsgiver-foreningen Horesta er blevet inddraget for, at 3F kunne sikre sig, at overenskomsten levede op til den hovedoverenskomst, som allerede er aftalt på området.

»Vi havde den til høring hos arbejds-giverforeningen, Horesta, og vi spurgte dem, om de mente, at den var på niveau med hovedoverenskomsten, og de har så heller ikke kunnet gennemskue tallene,« siger Bo Christensen, som fortæller, at det er sket før, at 3F bliver nødt til at trække sin underskrift på en overenskomst tilbage.

Underskrift med forbehold

»Vi skrev under med forbehold. Det gør vi med alle lokalaftaler, sådan at vi kan få en second opinion og få vurderet, om aftalen ligger inden for hovedoverenskomstens rammer,« siger han.

Den gamle aftale fra 2011 kan endnu ikke vedtages, men der arbejdes på en revideret overenskomst, fastslår 3F.

»Der er nu kommet mere klarhed på det seneste. Vi har fået flere tal, så vi bedre kan sikre os, at aftalen med Joe & the Juice ikke kommer til at underbyde vores hovedoverenskomst,« siger Bo Christensen.

Hvis arbejdersgiverne gerne vil undgå, at 3F trækker sig fra en allerede aftalt overenskomst, er der ifølge Bo Christensen kun én sikker løsning.

»De kan tiltræde hovedoverenskomsten, men det har ikke passet Joe & the Juice i dette tilfælde,« siger han.

De ansatte, som ikke har fået den lønstigning og de tillæg, de var stillet i udsigt fra midten af 2012 og indtil nu, kan han ikke hjælpe med kompensation.

»Nej, vi kan ikke gøre noget ved,« siger Bo Christensen.

3F håber at nå til enighed om en revideret overenskomst med juicekæden snart, men kan dog ikke sætte dato på. Ifølge Berlingske Business’ oplysninger er næste møde mellem de to parter i midten af september.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen