Berlingske Business

Vi kommer til at skrige efter tømrere og elektrikere

Arbejdskraft
Der bliver brug for masser af faglært arbejdskraft herhjemme fremover. Foto:

Manglen på faglært arbejdskraft bliver en af dansk økonomis største udfordringer, erkender både Venstre og Socialdemokratiet. Det sker efter nye analyse viser, at det er pæn fremgang på det danske arbejdsmarked.

Mangel på tømrere, snedkere, elektrikere og anden faglært arbejdskraft bliver en af de største udfordringer for den danske økonomi i årene fremover. Vi kommer til at få en overflod af ufaglærte, men for få faglærte og det kan blive en hæmsko for vores økonomiske vækst.

Det erkender både det største oppositionsparti Socialdemokraterne samt regeringspartiet Venstre.

Det sker efter at en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, i Berlingske Business tirsdag viste, at det går solidt fremad på det danske arbejdsmarked med øget beskæftigelse i alle egne af landet og i stort set alle brancher.

Det fik senioranalytiker i AE Erik Bjørsted til at påpege, at den nye regering skal have fokus på at få mere uddannet arbejdskraft. På den måde kan vi få øget vores produktivitet, som er vores virkelige akilleshæl, fremhæver Erik Bjørsted.

Venstre og Socialdemokraterne er klar til at gøre en indsats på området og henviser begge til den beskæftigelsesreform, der trådte i kraft ved starten af i år.
I den reform er der flere initiativer, der skal tage fat om problemet.

Beskæftigelsesordfører i Socialdemokraterne Lennart Damsbo-Andersen fremhæver, at det blandt andet gælder om, at virksomhederne skal være meget klare på, hvilke behov for arbejdskraft de har. Og så skal uddannelsessteder have frihed til at målrette deres uddannelser i den retning.

Derudover er han klar til at afsætte flere penge til efteruddannelsesindsatsen, hvis der er behov for det.

RB PLUS Kritik: Børnene taber på kontanthjælpsloft Socialråd

Beskæftigelsesordfører i Venstre Hans Andersen påpeger, at der her netop fra starten af juli er trådt endnu et element i reformen i kraft. Jobcentrene kan få refunderet udgifter til efteruddannelse af ufaglærte ledige og faglærte ledige med en forældet uddannelse. Personerne skal være fyldt 30 år.

»Fra regeringen handler det derudover om at få lavet en jobreform, der i højere grad sikrer, at det kan beale sig at arbejde. Det er næste step,« siger Hans Andersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen