Berlingske Business

Ugens op- og nedture

ugens
Kasper Rørsted, Hella Joof, Steen Jakobsen, Kim Rud-Petersen, René Sindlev og Christer Fredrikson.

Ugens opture:


Så kom Kasper Rørsted i gang. Godt i gang

Artiklen fortsætter under billedet
GERMANY-COMPANY-EARNINGS-ADIDAS
Kasper Rorsted Foto : CHRISTOF STACHE

Det er vigtigt med en god indflyvningshøjde. Det gælder i luftfarten – og også for nye topchefer, der helst skal levere fra dag ét – for at få ansatte, investorer og omgivelser med sig.

Derfor var torsdagens regnskabsmelding fra den tyske sportstøjgigant så god for danske Kasper Rørsted.

Rørsted er jo næsten ny topchef for Adidas, og med betydelig vækst i både omsætning og bundlinje har Rørsted sikret sig ro på bagsmækken og mulighed for gradvist at sætte sine fingeraftryk på den tyske gigant.

GERMANY-COMPANY-EARNINGS-ADIDAS

Kasper Rørsted har mange års erfaring fra Tyskland, hvor han i en lang periode stod i spidsen for Henkel. Men der er langt fra vaskemidler til sportsudstyr, og derfor var det vigtigt at levere fra dag ét for Rørsted.

Adidas – som også ejer Reebok – har succes, men kæmper også med udfordringer i Nordamerika og Rusland. Det er kampen mod branchens andre giganter – ikke mindst Nike – som Rørsted nu skal vinde.

 

Plads til de anderledes tænkende

Artiklen fortsætter under billedet
kultur Kvinder og Mænd
Hella Joof Foto : Rolf Konow Rolf Konow

Kritikerne var ikke sene til at pege fingre, da skuespilleren m.m. Hella Joof forleden blev udpeget til regeringens Disruptionråd. For hvad skal en skuespiller dog i et sådant fint råd. Det skal jo tages anderledes alvorligt, kunne man udlede af kritikken.

Man kunne også læse, at der manglede »kloge hoveder« og bl.a. akademikere i gruppen af deltagere i den flok, som statsministeren udpegede.

Jeg tænker, at det er sundt med nye personer og nye input i et sådant råd. I forvejen kan et disruptionråd blive en forfærdelig størrelse. For hvad taler man egentlig om i et sådant råd? Og hvad er målet med rådet?

joooooooof

At man caster forskellige og meget anderledes typer til en sådan gruppe, kan kun være en fordel, når man netop skal formå at tænke ud af boksen, ud over egen næsetip og ikke ende med en fastlåst og gammeldags tankegang udledt af fortidens meritter og tankeprocesser.

Så velkommen til Joof og andre.

Og god disruptionlyst.

 

Borgerløn? Tja, jo, bom ...

Artiklen fortsætter under billedet
steen
Steen Jakobsen er cheføkonom i Saxo Bank og tilhænger af borgerløn Foto : Malene Anthony Nielsen

Jeg må ærligt indrømme, at min autoreaktion på forslaget om borgerløn er, at det da ikke kan passe, at man skal have noget for ikke at lave noget!

Det er så langt fra princippet om, at man først skal yde for så at nyde – en grundholdning, som jeg er indpodet med.

Men jeg har alligevel tvunget mig til at læse med på diskussionen – og ikke mindst de ganske nuancerede og velargumenterede holdninger, som Saxo Bank-økonom Steen Jakobsen fremfører omkring borgerløn.

steen

Det er sundt at blive udfordret på indgroede holdninger, og det er først og fremmest sundt, hvis vi – som samfund – indimellem tør se os selv i øjnene og genvurdere, hvorfor vi gør, som vi gør, og om der måske kunne tænkes at være andre måder at agere på.

Det er tydeligt, at vi lever i et samfund, hvor alt for mange er på overførselsindkomster, og hvor den sociale mobilitet er udfordret. Så enhver ny tanke eller model, som kan ændre på det, er velkomment. Så lad os tale om ideen.

 

Ugens nedture:

Ups, gossipredaktionen går en crú ned

Artiklen fortsætter under billedet
kim R.
Kim Rud-Petersen, Gjensidiges koncernchef. Foto : Mads Nissen

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der har været optræk til krise i denne uge på gossipredaktionen. Det går simpelthen for godt i erhvervslivet – svært at finde kandidater blandt »de store drenge« i business, der træder i spinaten og derfor risikerer at friste en uge på taberlisten.

Hvad gør man så? Så må man gå en crú ned og finde kandidater blandt de lidt mindre »store drenge«. Som nu eksempelvis Kim Rud-Petersen. Næppe kendt i den store offentlighed, men en af de business-ledere, der for nogle år siden var i vælten, da det norske forsikringsselskab Gjensidige kom buldrende til Danmark, købte Nykredit Forsikring og lod forstå, at det kun var begyndelsen. Siden er der blevet stille om både Gjensidige og Kim Rud-Petersen i Danmark. Rud-Petersen er chef for Gjensidiges forretninger uden for Norge, hvor den danske del fylder mest.

Pix-bilka

Det går rigtigt skidt for Gjensidige i Danmark. Det seneste regnskab viser ligefrem underskud – på et tidspunkt, hvor forsikringsdrift ellers synes at være en gylden forretning.

 

Lille selskab, store egoer

Artiklen fortsætter under billedet
Rene S.
Rene Sindlev er en af de to, som stod for Pandoras succesfulde amerikanske selskab. Han blev milliardær på Pandora. Foto : David Leth Williams

Så mange kendisser, så mange egoer – en dårlig cocktail for så lille et selskab. I kulissen i et af de helt små biotekvirksomheder, kræftselskabet Dandrit, kæmpes der angiveligt nogle drabelige magtkampe. Det er svært præcist at finde ud af, hvem der kæmper med hvem og imod hvem.

Dagbladet Børsen skriver, at smykkerigmanden fra Pandora, René Sindlev, er klar til at tage magten med nye kapitalindskud, dog under forudsætning af, at nogle af de gamle investorer lempes ud af bagdøren. Flere af disse kommer fra den i erhvervslivet uglesete »Milliardærklub« – bl.a. Ole Abildgaard, Mark Szigethy, Aldo Petersen med flere. Også Karsten Ree er med. Formand i selskabet er i øvrigt endnu en business-kendis, nemlig erhvervsadvokaten N.E. Nielsen.

sindlev

Det er forståeligt, at René Sindlev sætter sine betingelser for at komme med nye penge, men uforståeligt, hvorfor han i offentligheden har brug for at nedgøre andre. Hmm, konklusionen må være, at Dandrit næppe er stor nok til at rumme så mange egoer.


Fingrene væk fra Fingerprint

Artiklen fortsætter under billedet
20170504-133406-4.png

Av-av, tech-boble i anmarch? I marts 2016 skrev Saxo Bank i en analyse, at den svenske Fingerprint-aktie skulle kraftigt op i pris. I dag ligger aktien og roder omkring kurs 30 efter dramatiske kursdyk, og Fingerprint-eventyret risikerer at dø, inden det for alvor er begyndt.

Enorme spænd i analysehusenes vurderinger viser, at Fingerprint Card – noteret på børsen i Stockholm – og den nye fingerprintsteknologi har været total umulig at vurdere udefra. Der er ikke meget dansk i Fingerprint, udover at en masse danske investorer i de glade dage i 2015 fik købt sig ind i Fingerprint-aktien. I denne uge kom der et nyt, nedslående regnskab, og aktien faldt yderligere. Det giver (dårlige) mindelser om selskaber fra tech-euforien omkring århundredeskiftet.

RB PLUS Gigantlagre skal redde nødlidende PostNord

Fingerprint har skiftet kraftigt ud i ledelsen i 2016. Nu med Christer Fredrikson som topchefen, der har fået opgaven at holde selskabet flydende. Det er for tidligt at afskrive Fingerprint og teknologien, men Fredrikson skal finde en mirakelkur frem, hvis Fingerprint skal levere et comeback.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen