Berlingske Business
09:05Mærsks opkøbsmål vil skære hver niende i Tyskland

Uden god mad og drikke duer Skagen-helten ikke

23BUS20160720-014834-4-1237.jpg
Overtjeneren på Ruths Hotel.

Gourmetrestauranten på Ruths Hotel var en safrantråd fra en Michelin-stjerne i år, stjernekokken Michel Michaud huserer på det historiske Brøndums Hotel, og De 2 Have på Grenen er for nylig udnævnt til en af Danmarks ti bedste fiskerestauranter.

Flere eksperter udi gastronomi regnede gourmetrestauranten på Ruths Hotel som en af de provinsrestauranter, der kunne sætte næsen op efter en Michelin-stjerne. Det blev desværre ikke til noget – men måske næste år?

Niveauet på Ruths er i hvert fald højt – takket være stjernekokken Michel Michaud og siden avantgardekokken Torsten Schmidts mangeårige indsats – ikke at forglemme tidligere souschef Dennis Juhl, som i dag er køkkenchef. Mest populær er dog brasseriet på Ruths, som på solskinsdage straks rykker ud i gården, hvor der er fest og glade dage.

23BUSKnud-Degn-Karstensen-1.jpg

Den i dag 70-årige Michel Michaud blev generationsskiftet ud af køkkenet på Ruths for nogle år siden, da hoteldirektør Peter Jensen tiltrådte. Michaud rykkede til Mols­kroen ved Ebeltoft, men er i dag tilbage på det historiske Brøndums Hotel i Skagen by.

Med på verdensrangliste

Den nynordiske Torsten Schmidt var elsket af anmelderne, og Peter Jensen har da også haft snøren ude efter Michel Michaud efter Schmidts afgang, men uden held. Fru Michaud har dog indtaget sit gamle job på Ruths med at styre morgenbrødsudsalget, og der hersker forbrødring mellem de to gamle hoteller, og Ruths direktør kører personligt gæster til Brøndums restaurant, når de ønsker det – og han ellers har tid.

Billede 1

Restauranterne på Skagen er langt mere end smagsoplevelser. På Brøndums Hotel, hvor skagenmalerne i sin tid boede og betalte for kost og logi med malerier, møder gæsterne tjenere, som har været ansat i årtier og serverer behændigt og elegant. Klædt klassisk med hvide skjorter og butterfly øser de gerne af deres viden om Brøndum-familien, som måske, måske ikke tjente sin formue på smuglerrom fra Vestindien. Maden indtages i de historiske omgivelser inden døre eller i haven, men man skal stå tidligt op for at få et bord.

Artiklen fortsætter under billedet
23BUS20160720-014708-2-1237.jpg
Madmagasinet Gastro har udnævnt restaurant De 2 Have til en af Danmarks bedste fiskerestauranter, og som magasinet skriver så hører De 2 Have til på verdensranglisten over restauranter med den mest fantastiske beliggenhed med vid udsigt over Kattegat og Skagerak.

Madmagasinet Gastro har udnævnt restaurant De 2 Have til en af Danmarks bedste fiskerestauranter, og som magasinet skriver så hører De 2 Have til på verdensranglisten over restauranter med den mest fantastiske beliggenhed med vid udsigt over Kattegat og Skagerrak.

Er der ikke plads på restauranten, kan man roligt sætte sig på De 2 Haves GastroPub, hvor både udsigt og kok er den samme – og evt. snuppe en »fish and chips« med kuller i usandsynlig sprød øl-batter.

Hyttefadet.jpg

De mange gode restauranter

På havnen ligger den næsten ikoniske Skagen Fiskerestaurant med den fine afdeling på første sal og den toppopulære kaj-restaurant, hvor gæsterne bænkes ved langborde med udsigt ud over lystbådehavnen og brølende Ferrarier og Maseratier. Men pas på med at fortsætte ud langs kajen til konkurrenterne. Hos Jollehuset risikerer man at få serveret blåmuslinger, som er gummiagtige og alt for salte.

På et lidt forblæst hjørne på Havneplads­en ligger et af byens nyeste skud, Smørgåsen, som er barn af Smørgåsen i Frederikshavn. Smørrebrødsrestauranten serverer – ja, smørrebrød – i topklasse. Den røgede kartoffelmad med rejer og mayo er faktisk en spids bedre end den klassiske ditto på Brøndums Hotel.

Bentley

Skagboerne selv foretrækker Restaurant Kokkenes, som ligger i Skagens gamle skole på pladsen midt på gågaden. Her kan man spise en vegetarsalat eller rejeanretning, når man trænger til en pause i shoppingen.

Syd for Skagen i Kandestederne er restauranten på Hjorths Hotel med den kun 22-årige køkkenchef, Frey, netop blevet optaget i White Guide, Nordens svar på Michelin-guiden. Ud over god mad serverer Hjorths romantisk atmosfære, så det gør noget. »Er det her, TV-serien »Badehotellet« er optaget?« spurgte en gæst med god grund.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kommenteres og debateres via Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension</p>
Sponseret

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og US...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen