Berlingske Business

Torsketal skygger for kvoteglæden i fiskeriforeningen

torsk
Arkivfoto. Foto:

Resultat af EU-forhandlinger om fiskekvoter for 2016 er overordnet positivt, mener Danmarks Fiskeriforening.

Bruxelles: Bestanden af torsk er tredoblet på ti år, og nu begynder de danske fiskere at se udviklingen afspejlet i kvoterne, som ellers har ligget uændret i samme periode.

fiskeri

Efter nytår må fiskerne fange 15 procent flere torsk i Skagerrak og Nordsøen som resultat af de EU-forhandlinger, som sluttede natten til onsdag.

Men det er stadig ikke nok, mener Danmarks Fiskeriforening.

- Torskebestanden er i henhold til den biologiske rådgivning steget de seneste ni år, men det er først nu, at vi for alvor får en stigning, som vi begynder at kunne mærke.

- Stigningen afspejler slet ikke bestandens udvikling, men det er et skridt på vejen, siger foreningens formand Svend-Erik Andersen.

Gydebestanden for torsk er i dag 150.000 ton og tre gange højere, end den var i 2005, viser tal fra Det Internationale Råd for Udforskning af Havet, Ices.

- Stigningen skal gerne være den første af mange stigninger, siger Svend-Erik Andersen.

Helt overordnet er Danmarks Fiskeriforening fint tilfreds med kvoterne for 2016, som er et resultat af to døgns intense forhandlinger i Bruxelles mellem EU-Kommissionen og EU-landenes fiskeriministre.

- Generelt er vi tilfredse med, at kvoterne for 2016 er sat op, så de i højere grad afspejler det, vi ser, når vi er på havet.

Kvoterne bliver markant højere for blandt andet kuller, tunge og jomfruhummer, hvilket sker som konsekvens af, at man i Nordsøen indfører forbud mod udsmidning af disse arter.

Fiskeriet vil fri af detailstyringen RB PLUS Ny milliardaftale o

Fiskeriministrene og EU-Kommissionen blev tirsdag også enige om at fortsætte et forsøg med videoovervågning af fiskerbåde, så man kan se, hvad der lander i lasten, og hvad der ryger ud over rælingen.

- Vi er tilfredse med, at man fortsætter forsøget med fuldt dokumenteret fiskeri, så de fiskere, der deltager, får en ekstra kvote for at ilandbringe hele deres fangst, siger Svend-Erik Andersen.

19BUSJoern-Astrup-Hansen.jpg

Til gengæld er han ærgerlig over, at der ikke er fundet en løsning på, at man - begrundet med gydende torsk - lukker fiskeriet i den vestlige del af Østersøen midt i højsæsonen 15. februar og også i områder uden gydende torsk.

Der arbejdes fortsat på at løse den problematik.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen