Berlingske Business

Torsdagens aktier: Investorerne havde overvurderet Chr. Hansen

Regnskabet fra Chr. Hansen var torsdag en bitter pille at sluge for de investorer, der havde sat næsen op efter en opjustering.

Ingredienskoncernen præsenterede et regnskab uden wow-effekt, og det kostede for aktien, der er blandt de allerdyreste i C20 Cap, målt på hvor meget investorerne betaler per overskudskrone.

På indeksniveau rettede C20-indekset lidt op ud på eftermiddagen, men sluttede 0,1 pct. lavere i 1082,34.

- Det er en dag, hvor vi hopper og danser omkring nullet. De europæiske markeder har ligget i minus det meste af dagen, men er gået i et lille plus, og i Danmark har vi været både i plus og minus i løbet af torsdagen, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

Blandt de hjemlige eliteaktier var der en lille overvægt af faldende aktier.

UÆNDRET PROGNOSE FRA CHR HANSEN

Værst gik det Chr. Hansen, der lukkede 3,2 pct. lavere i 439,50 kr. og i den første times handel blev handlet så lavt som 430,70 kr.

- Aktien har udviklet sig rigtigt stærkt i de sidste par uger op til regnskabet, fordi nogle i markedet har spekuleret i, at der kunne komme en opjustering. Men den kom ikke, og det er meget naturligt, at aktien så falder, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

Chr. Hansen kom ud af andet kvartal med en omsætning på 259,4 mio. euro, og et overskuddet af primær drift (EBIT) før særlige poster på 70,1 mio. euro.

Mens omsætningen var på niveau med analytikerforventningerne, så var driftsresultatet en anelse lavere end medianestimatet på 73,8 mio. euro, viser en rundspørge blandt analytikere foretaget af Ritzau Estimates.

For hele 2016/2017 venter Chr. Hansen stadig en organisk salgsvækst på 8-10 pct. og en driftsmargin, EBIT-margin, på lidt over 28,2 pct., som var niveauet i 2015/16.

På listen over torsdagens største fald optrådte også Novo Nordisk, der endte 1,2 pct. nede i 248 kr. Der var ikke nyt fremme om medicinalaktien, der ellers har gjort et lille comeback med en stigning fra 231,60 kr. siden den fredag i forrige uge.

Branchefællen Lundbeck satte rekord efter en stigning på 0,6 pct. til 333,20 kr. ligeledes uden bagvedliggende nyt.

Imens gæstede Pandora toppen af C20 Cap efter en stigning på 2,6 pct. til 736,50 kr. Fald de seneste tre børsdage på stribe til det laveste niveau siden 2015 kan have fristet investorer til at gå ind i aktien. Siden nytår er Pandora faldet med over 19 pct. - den klart dårligste præstation i C20 Cap.

Nets, der følger lige efter med et fald på 7 pct. i 2017, har indledt et aktietilbagekøb på op mod 1,2 mio. egne aktier. Aktierne til en værdi af op mod 137 mio. kr. baseret på torsdagens lukkekurs, skal bruges til at afdække Nets aktiebaserede lønningsprogram til ledelsen. Aktien sluttede 0,4 pct. højere 114,50 kr.

ATP AER VESTAS

Blandt vinderne i torsdagens handel var også Vestas, der modtog store roser fra ATP på årets generalforsamling.

ATP's udsending, aktiechef Claus Wiinblad, hæftede sig blandt andet ved, at Vestas' ordreindgang over de seneste fem år er steget fra omkring 4 gigawatt til over 10 gigawatt. Og driftsmarginen, EBIT, er steget fra et rundt nul til næsten 14 pct.

- Det er en ret fantastisk udvikling. De sidste års udvikling viser, at Vestas har et særdeles konkurrencedygtigt produktprogram og klart har været i stand til at vinde markedsandele, når man ser bort fra det kinesiske marked, sagde Claus Wiinblad.

Vestas-aktien sluttede med en stigning på 1,2 pct. til 574,50 kr. og har været årets topscorer i C20 Cap med en stigning på 24 pct.

ORDRE TIL FLSMIDTH

FLSmidth bekræftede fra morgenstunden rygter om en cementkontrakt i Rwanda. Aktien endte torsdag med en stigning på 1,7 pct. til 386 kr.

Ingeniørkoncernen skal stå for konstruktion, indkøb og leverance af udstyr til et komplet cementformalingsanlæg med en årlig kapacitet på 700.000 ton. Kontrakten træder i kraft, når FLSmidth modtager en udbetaling fra kunden, hvilket ventes at ske senere i 2017.

 

 

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen