Berlingske Business

Tinglysningsafgiften i spil

Penge
Foto:

I dag drøfter regeringen sin nye kreditpakke med erhvervsorganisationerne. Nye forslag kan nå at komme på bordet. S vil have statsbank, der låner ud til virksomhederne.

Nye ideer kan komme i spil, når regeringen i dag møder erhvervsorganisationerne for at drøfte udmøntningen af den kreditpakke, som regeringen lancerede op til weekenden.

Forud for mødet har flere erhvervsorganisationer foreslået, at fristforlængelsen for afregning af moms og a-skat, som udfases hen over efteråret, forlænges året ud. Desuden vil Håndværksrådet foreslå på dagens møde, at staten i en periode suspenderer den særlige tingslysningsafgift på virksomhedslån på 1,5 pct. af hovedstolen. Det vil mindske låneomkostningerne ved optagelse et lån på fem mio. kr. med 75.000 kr.

- Suspensionen af tingslysningsafgiften kommer alle virksomheder til gode og kræver ingen administration, siger Håndværksrådets adm. direktør Paul Mollerup.

16.000 nye job

Forud for mødet har venturebranchens interesseorganisation DVCA regnet ud, at nye garantirammer på 1,5 mia. kr. over tre år formidlet via Vækstfonden kan skabe 16.000 nye arbejdspladser i danske vækstvirksomheder. Dermed afviser organisationen påstande fra økonomerne om, at regeringens kreditpakke ingen arbejdspladser skaber.

- Den nye garantiordning kan sikre, at vi får gang i nye vækstvirksomheder og redder nogle af de eksisterende, der er sunde, men kæmper med likviditetsproblemer, siger foreningens adm. direktør, Jannick Nytoft.

Udspil fra S

Forslaget om de 1,5 mia kr. i nye garantirammer til Vækstfonden er indeholdt i regeringens kreditpakke. De to andre elementer er en udvidelse af adgangen til at få vækstkaution i Vækstfonden, hvor fonden kautionerer for 75 pct. af virksomhedernes lån i banker. Lånene kan i dag kun bruges til investeringer, men skal fremover også kunne bruges til driftsformål.

Desuden vil regeringen undersøge, hvordan mindre virksomheder i højere grad kan få glæde den udvidede adgang til at opnå eksportkreditter, som allerede er givet virksomhederne i en tidligere vækstpakke. Ordningen er i øvrigt ikke brugt ret meget af de store virksomheder – bl.a. fordi kreditterne gives til variabel rente. Også det vil regeringen rette op på.

Kreditpakken skal ikke alene forhandles med erhvervslivet, men også med partierne bag bankpakken. I den forbindelse er Socialdemokraterne på vej med et udspil, der bl.a. rummer forslag om en statsbank, som skal give virksomheder investeringslån på markedsvilkår.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen