Berlingske Business

Store forskelle kommunerne imellem: Medarbejderne i Glostrup er mere syge end dem fra Læsø

sygdom - 20170911191911463_org
Antallet af sygedage svinger markant fra kommune til kommune. Det skriver Ugebrevet A4.

Der er stor forskel på, hvor meget sygefravær, der er i de enkelt kommuner, skriver Ugebrevet A4.

Antallet af sygedage svinger betydeligt fra kommune til kommune. Det skriver Ugebrevet A4, der har foretaget en kortlægning af antallet af sygedage i landets kommuner.

Den viser store udsving. En medarbejder i Glostrup kommune har eksempelvis 15,2 sygedage om året mod under 10 i Esbjerg og 9,7 på Læsø.

For Glostrups vedkommende betyder det ifølge A4, at kommunen ville kunne få 6154 ekstra medarbejderarbejdsdage at rutte med, hvis man bragte antallet ned på Esbjergs niveau.

Ifølge seniorforsker ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet Thomas Lund kan der være flere forklaringer på udsvingene.

- Der er stor forskel på at sidde på et socialkontor i storbyen og så et mere fredeligt sted i landet, siger han til A4.

Han peger også på udliciteringer af notorisk hårde job i eksempelvis hjemmeplejen eller rengøring.

- Når man i nogle kommuner har udliciteret de her områder, så indgår det jo ikke længere i statistikken for kommunalt ansatte, siger han.

Hos fagforeningerne bliver der peget på, at nogle kommuner tager sig af deres ansatte, mens andre er blevet hårde til at fyre dem, der ligger højt i statistikken og sygedage.

- Der er begyndt at være en tendens til, at man hurtigere skiller sig af med medarbejdere, der har for højt sygefravær, siger Mads Samsing, næstformand i HK Privat, til A4.

Hos FOA, Forbundet af Offentligt Ansatte, oplever man også et større pres.

- Vi ser, at folk, der reelt er syge, går på arbejde med et par panodiler, fordi de er bange for at blive opsagt, siger næstformand Mona Striib.

Kommunernes Landsforening arbejder aktivt på at nedbringe antallet af sygedage.

- Vi glæder os over, at kurven med sygefravær knækkede i 2007, og at det går i den rigtige retning, siger Charlotte Hougaard Clifford, kontorchef for Arbejdsgiverpolitisk Center i KL, og fortsætter:

- Der vil altid være forskelle. Men der er et aktivt fokus på området. KL understøtter alle kommuner i at have fokus på det hos lederne og i at arbejde systematisk med at følge op på sygefravær.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen