Berlingske Business

Sygdomme og ulykker skæmmer PFAs regnskab for 2015

PFA
PFA bygningen Marina Park Sundkrogsgade 4 2100 København Ø Foto:

Mens pengene stadig vælter ind hos PFA, koster det koncernen dyrt, at forsikringsdelen gav et stort minus.

København: Danmarks største pensionsselskab, PFA, gav et pænt afkast til sine kunder i 2015. Men for virksomheden selv er regnskabet ikke et af de kønne. PFA tabte over en halv milliard på at forsikre sine kunder, og det sender resultatet i minus.

Det viser regnskabet for 2015, der er offentliggjort mandag.

Regnskabet viser, at det går fortsat fremad for indbetalingerne til PFA, der i året landede på 28,7 milliarder kroner. Pensionsforretningen gav da også et overskud på 1,1 milliarder kroner.

Allan Polack

Til gengæld gav forretningen inden for syge- og ulykkesforsikring et dundrende underskud på 644 millioner kroner. Da PFA samtidig betalte fuld skat, endte 2015 med et samlet underskud på 469 millioner kroner.

»Resultatet af syge- og ulykkesforretningen er ikke tilfredsstillende og et resultat af konkurrencesituationen på firmapensionsmarkedet samt flere og større gennemsnitlige udbetalte erstatninger i 2015,« skriver PFA i regnskabet.

Mens PFA fik flere penge under forvaltning i 2015, er der rift om danskernes pensionsopsparinger, fortæller selskabet.

»Da markedet for firmapensionsordninger er mættet, har konkurrencedynamikken gradvist ændret sig, så pensionsselskaberne i stigende omfang fokuserer på vækst i privatkundesegmentet,« skriver PFA.

Åbning af ny DONG vindmøllepark Borkum Riffgrund Dong's nye of

Når det kommer til pensionerne, gav PFA afkast på 13,6 milliarder kroner i 2015, svarende et plus på mellem 5,3 og 12,3 procent for den, der får en såkaldt markedsrente.

»På trods af store udsving på de finansielle markeder har vi leveret solide afkast til kunderne og det på et niveau blandt de bedste i markedet. Samtidig er det lykkedes os at tiltrække nye virksomhedskunder og øge indbetalingerne, og det vil komme alle vores kunder til gode gennem stordriftsfordele og lavere enhedsomkostninger,« skriver administrerende direktør Allan Polack i regnskabet.

/ritzau/

PFA

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen