Berlingske Business

Svendborg går i skyen

Som den første danske kommune bruger Svendborg Kommune nu cloud computing, hvilket giver mærkbare besparelser.

I denne måned går Svendborg Kommunes 3.000 medarbejdere i skyen. Det vil sige, at kommunens mail- og kalendersystemer i fremtiden vil bruge cloud computing og være internetbaserede i stedet for at køre på en lokal server.

Det giver en besparelse på 30 procent eller godt en million kroner, fortæller it-chef Søren Bach Hansen.

»Vi har tidligere brugt Lotus Notes, men det hang ikke godt sammen med vores systemer. Nu er vi skiftet til Microsofts Office 365.«

En af de vigtigste fordele ved at køre noget i skyen i stedet for lokalt er at få frigivet ressourcer i it-afdelingen.

»Rigtig mange af mine kolleger fokuserer på servere og hardware. Men mine medarbejdere skal ikke bruge for meget tid på at skrue på servere og hardware. De skal ud og hjælpe brugerne og borgerne,« lyder det fra it-chefen.

Når man går i gang med cloud computing, er mail og kalender et godt sted at starte, fordi systemerne er meget standardiserede, men på sigt kunne man også forestille sig andre typer bliv cloud-baserede, siger Søren Back Hansen.

»Vi vil fortsætte med at vurdere, hvilke systemer der kan køres i skyen, også de mere komplekse som omsorgssystemer og ESDH (Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering, red.).«

En rapport fra konsulentfirmaet Copenhagen Economic fortæller, at øget brug af cloud-løsninger vil kunne indbringe offentlige besparelser på 3,4 milliarder kroner årligt.

Hos Kommunernes Landsforening er man enig i, at der er et betragteligt besparelsespotentiale.

»Der er bestemt penge i det. Det handler om stordriftsfordele, og det er selvfølgelig mere effektivt at køre sådanne systemer via disse kæmpe datacentre, som for eksempelvis Microsoft bruger,« siger konsulent Michael Hald.

Derimod er man mindre optimistisk, når det gælder sikkerheden. Med cloud computing er det leverandøren, i dette tilfælde Microsoft, som bestemmer, hvor de mange data gemmes, og det bekymrer.

»Vores holdning har hidtil været, at det ikke er sikkert nok, når det gælder personfølsomme oplysninger. Man kan for eksempel ikke forhindre en borger i at skrive sit cpr-nummer i en mail,« fortæller Michael Hald.

Datatilsynet har imidlertid sagt god for Microsofts Office 365, hvilket har åbnet for, at Svendborg som den første danske kommune tyr til cloud computing.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen