Berlingske Business

Storstrejke kan ramme flytrafikken i Danmark

Air Berlin-konkurs tog toppen
Der er varslet strejke hos vejrtjenesten DMI og Naviair, som er flyveledernes statsejede selskab, der leder fly sikkert gennem luften. Det kan få alvorlige konsekvenser for luftfartstrafikken i Danmark. Scanpix/Simon Skipper/arkiv

Hvis meteorologer og flyveledere ender i strejke, kan det få store konsekvenser for flytrafikken i Danmark.

Lykkes det ikke staten og en række fagforeninger for offentligt ansatte i Danmark at nå til enighed om nye overenskomster inden 4. april, vil en omfattende strejke ramme Danmark.

Det kan få alvorlige konsekvenser for luftfartstrafikken i Danmark, men det vides endnu ikke, hvad det helt konkret vil medføre.

Der er varslet strejke hos vejrtjenesten DMI og Naviair, som er flyveledernes statsejede selskab, der leder fly sikkert gennem luften.

Danmarks Meteorologiske Institut er som de eneste godkendt til at levere særlige vejrmeldinger, kaldet TAF, til civile lufthavne i Danmark. De gør, at flyene ved, hvor de skal lande.

Grænsekontrollen forlænges frem til 12. maj

Strejker meteorologerne, kan det derfor få konsekvenser ifølge Kasper Hyllested, der er pressechef i Københavns Lufthavne.

»Vi er i dialog med DMI og Naviair, hvad det vil betyde for afviklingen af flytrafikken i Danmark og København, men vi ved ikke endnu, hvilket omfang det i givet fald får,« siger han.

På nuværende tidspunkt kan han derfor ikke sige mere.

Har en lufthavn ikke en TAF, en særlig vejrmelding, skal luftfartsselskabet have to alternative lufthavne med en vejudsigt, hvor flyet kan lande.

»Næsten alle vores meteorologer er varslet strejket, og hvis det bliver sådan, vil det påvirke de vejudsigter, vi laver til flytrafikken i Danmark,« siger Carsten Simonsen, der er operationschef i DMI.

Provinsen slår København med nye studerende RB PLUS PFS Studer

Al indenrigsflyvning i Grønland risikerer at lukke ned, hvis DMI bliver ramt, skriver KNR, den grønlandske radio.

Strejken er varslet til at starte 4. april. Den kan dog udsættes to gange to uger, hvis forligsmanden skønner det nødvendigt.

10. april vil en lockout træde i kraft, hvilket betyder, at arbejdstagere bliver forment adgang til arbejdspladsen uden at få løn.

Bondo

/ritzau/

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen