Berlingske Business

Storentreprenører taber metrosag

S: Glenthøj svigter i metro-sag - 1
Arkivfoto Foto:

MT Højgaard og Pihl og Søn har sammen med to tyske entreprenører tabt klagesagen om udbuddet af metrocityringen, der i stedet gik til det italienske konsortium, som i øjeblikket har store problemer med arbejdsmiljøet.

De store problemer med støj og manglende overenskomster på metrobyggeriet kunne være undgået, hvis ellers Metroselskabet havde valgt en ordentlig leverandør, der ikke kun havde fokus på prisen.

Nogenlunde sådan har det hidtil lydt fra to af Danmarks største entreprenører, MT Højgaard og Pihl og Søn, som sammen med to tyske selskaber har anklaget Metroselskabet for blandt andet at have et for ensidigt fokus på prisen, da de i sin tid valgte italienske Trevi Group som leverandør til den nye metro.

Men i går afgjorde Klagenævnet for Udbud, at der ikke var noget at komme efter, og at Metroselskabet har lagt alle relevante kriterier til grund, som de skulle for valget af den italienerne. De danske entreprenører forventer, at dommen kan få stor betydning for udbuddene af de kommende års milliardstore anlægsinvesteringer. Men om det eksempelvis betyder, at flere af de kommende års store anlægsopgaver risikerer at blive bygget af udenlandske konsortier uden dansk overenskomst, er ifølge MT Højgaard for tidligt at sige.

»Vil vi gennemgå afgørelsen punkt for punkt og så sammenholde med vores tilbud på opgaven. Vi er selvfølgelig skuffede over afgørelsen, men tager den til efterretning, og vi vil bruge det i vores fremtidige udbud,« siger adm. direktør i MT Højgaard, Torben Biilmann, der forklarer, at alene det at udvikle et tilbud på anlægsopgaver i den størrelsesorden koster entreprenørerne mange arbejdstimer og ressourcer.

»Derfor er det selvfølgelig også vigtigt at vide præcis, hvordan vi skal fortolke rammerne for sådan nogle udbud. I denne sag havde vi fortolket dem mere snævert, end de egentlig er,« siger han.

Konkret havde de danske entreprenører anlagt ni klagepunkter, som overordnet set handlede om brud på udbudsreglerne, ensidigt fokus på prisen og håndteringen af undergrunden i København. Alle ni punkter tabte konsortiet altså.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen