Berlingske Business

Større kreditpakke til små virksomheder

.
Foto: Casper Christoffersen

Regeringen åbner på klem for længere kredittider for moms og a-skat. Samtidig vil hjælpepuljer blive fyldt op hen over efterårt, hvis det er nødvendigt. Intet løfte om eksporthjælp til små virksomheder.

Regeringens kreditpakke til små og mellemstore virksomheder kan hen over efteråret meget vel blive større end de fem mia. kr., regeringen foreløbig har spillet ud med.

Det står klart efter et møde i går mellem erhvervsorganisationerne og regeringen repræsenteret ved økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen og Finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Efter mødet åbnede Lene Espersen en dør på klem for, at organisationernes ønske om en yderligere forlængelse af de allerede forlængede frister for virksomhedernes afregning af moms og a-skat. kan imødekommes.

Hun havde også noteret sig, at erhvervsorganisationerne forudser, at det bliver nødvendigt at fylde hjælpepakkens puljer yderligere op hen over efteråret.

- Vores hovedsigte med pakken er at sikre kredit til sunde projekter i små og mellemstore virksomheder. Nu vil jeg sammen med finansministeren overveje, hvordan vi kan skrue pakken sammen inden for en forsvarlig stats­finansiel ramme, sagde ministeren, da hun blev spurgt, om hun kunne gå ind for en yderligere forlængelse af kredittiderne for moms og a-skat.

Ingen eksporthjælp

Lene Espersen kom derimod ikke med konkrete løfter om at hjælpe mindre virksomheder med eksportkreditter. Kun større virksomheder kan i dag få gavn af regeringens udvidede eksportkreditordning, der gælder finansiering af eksportprojekter, som strækker sig over to år.

- Vi erkender, at der kan være problemer for mindre virksomheder på eksportområdet, men vi vil ikke ind i et langt slagsmål med EU om, hvad vi må på det her område. Vi vil hellere koncentrere os om tiltag, der virker hurtigt, sagde Lene Espersen.

Kautionsgrænsen op

Regeringen havde forud for gårdsdagens møde bebudet, at den ville hjælpe venturebranchen med en udvidet garantiramme på 1,5 milliarder kroner over tre år.

Desuden omfatter kreditpakken øget adgang vil vækstkaution, hvor Vækstfonden kautionerer for 75 procent af de banklån, som virksomhederne optager.

Vækstkautioner gælder i dag kun virksomheder med under 100 ansatte, men Lene Espersen mener, at ordningen kan udstrækkes til at gælde virksomheder med op til 250 medarbejdere.

Desuden vil regeringen sørge for, at eksportkreditter til større firmaer gives med en fast – og ikke med variabel rente.

Forud for mødet havde Dansk Byggeri foreslået, at der også gives statskautioner til de kreditforsikringsselskaber, som kautionerer for byggebranchens leverandør-kreditter.

Ministeren afgav dog ikke noget løfte på det område.

Ikke forligsstof

Regeringens kreditpakke skal nu i politisk proces.

Kun forslaget om at forbedre eksportkreditordningerne for store virksomheder er forligsstof. Resten kan regeringen gennemføre, hvis den kan sikre sig 90 mandaters flertal. Det betyder, at Dansk Folkeparti, der på forhånd har vist positiv interesse for kreditpakken, får betydelig indflydelse på pakkens endelige udformning.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen