Berlingske Business

Skattestop på boliger frem til 2025 koster 3,9 milliarder

Skattestop
Ifølge et svar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil det koste 3,9 milliarder kroner at fortsætte skattestoppet for boligejere frem til 2025.

Nye beregninger fra Finansministeriet viser, hvad det vil koste at forlænge skattestoppet på boliger til 2025.

Det bliver en dyr fornøjelse, hvis skattestoppet på boliger skal forlænges frem til 2025.

Det vil svække den offentlige saldo med i alt 3,9 milliarder kroner fra 2021 til 2025, hvis skattestoppet på boliger forlænges frem til 2025. Det viser et folketingssvar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Flere økonomer har længe argumenteret for at sætte ejendomsværdiskatten fri.

En af dem er Mads Lundby, der er cheføkonom i den liberale tænketank Cepos. Han anbefaler, at regeringen lader ejendomsværdiskatten følge udviklingen i boligpriserne fra 2021 og frem.

»Hvis ejendomsværdiskatten fastfryses efter 2020, bliver beskatningen af boliger markant lavere end skatten på aktier og obligationer. Det er ikke hensigtsmæssigt, at man beskatter boliger lempeligere end aktier og obligationer,« siger han i en skriftlig kommentar.

luftfoto

»Desuden vil en ophævelse af skattestoppet for ejendomsværdiskatten have en stabiliserende effekt på boligmarkedet.«

De Økonomiske Vismænd har ligeledes tidligere meldt ud, at et opgør med skattestoppet vil virke stabiliserende på boligmarkedet og økonomien.

Nationalbanken har derudover påvist, at den seneste boligboble ikke ville have været mindre, hvis ikke VK-regeringen i 2002 havde fastfrosset ejendomsværdiskatten.

Før skattestoppet blev indført, lå ejendomsværdiskatten på én procent. Siden da har fastfrysningen betydet, at satsen er blevet udhulet, så boligejere år for år har skullet betale relativt mindre i ejendomsværdiskat.

I 2012 indgik den røde regering sammen med Venstre og De Konservative en skatteaftale, hvor de blandt andet fredede ejendomsværdiskatten frem til 2020.

ejendomme

Under sidste års valgkamp bebudede Venstre, at partiet vil forlænge skattestoppet for boligejere frem til 2025. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) meddelte i februar, at regeringen vil vente til efter sommer med at kigge på et nyt ejendomsvurderingssystem.

»Da vi i regeringen ikke ønsker at øge ejendomsskatterne, er det nødvendigt at præsentere en samlet løsning for ejendomsvurderinger og håndtere beskatningen i forbindelse med 2025-planen,« sagde ministeren dengang til Børsen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen