Berlingske Business

Skat anmelder svindel for milliarder til Bagmandspolitiet

Skat må ikke komme ind i folks haver uden dommerkendelse
Foto:

SKAT har anmeldt mistanke om økonomisk kriminalitet for 6,2 milliarder kroner til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

SKAT har mandag indgivet en anmeldelse til SØIK, i daglig tale Bagmandspolitiet, om formodet økonomisk kriminalitet fra udlandet med udbetaling af udbytteskat. Den formodede økonomiske kriminalitet er indtil videre opgjort til 6,2 milliarder kroner af SKATs afdeling for særlig kontrol. Det oplyser Skat i en pressemeddelelse.

"Vi fik hen over sommeren mistanke om sagen blandt andet på baggrund af informationer modtaget i juli og august fra en udenlandsk myndighed. Vores egne interne undersøgelser har bestyrket mistanken, og derfor har vi overdraget sagen til SØIK og øjeblikkeligt sat udbetaling af udbytteskat i bero," udtaler Jesper Rønnow Simonsen, der er direktør for SKAT.

Skatteminister Karsten Lauritzen på Christiansborg.

Den formodede økonomiske kriminalitet er sket fra udlandet og vedrører refusion af udbytteskatter. SØIK forestår den videre efterforskning.

Der er tale om en "overordentlig vigtig sag for politiet og anklagemyndigheden", oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen, chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kaldet Bagmandspoltiet.

"Bagmandspolitiet har for få dage siden modtaget en henvendelse om sagen, og er nu i færd med at fastlægge den kommende efterforskningsfase, der kan vise sig at blive ganske vanskelig," Morten Niels Jakobsen i en skriftlig meddelelse.

"Statskassen og samfundet er muligvis blevet frarøvet meget betydelige værdier - derfor er vi naturligvis yderst interesserede i at få afdækket, om der er grundlag for at gøre et strafferetligt ansvar gældende. Vi står nu foran en vigtig efterforskningsfase. Jeg forudser, at det bliver et langt hårdt træk at finde ud af, hvad der er foregået," siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

aaa

"I en sag af denne karakter er det afgørende med et tæt myndighedssamarbejde. Derfor vil SØIK arbejde tæt sammen med SKAT i det videre forløb bl.a. med henblik på at klarlægge de faktiske forhold i dette sagskompleks," siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Ifølge statsadvokaten giver det på nuværende tidspunkt ikke mening at forholde sig nærmere til, hvornår sagen kan forventes afsluttet. Statsadvokaten oplyser, at der ikke er sigtede eller anholdte i sagen.

Politi.

Når danske aktieselskaber udbetaler udbytte, indeholdes der dansk udbytteskat på 27 pct. Udenlandske aktionærer fra EU eller aktionærer, der er omfattet af visse dobbeltbeskatningsaftaler, kan søge SKAT om at få hele eller dele af udbytteskatten refunderet.

"Vores foreløbige undersøgelser viser, at et større netværk af selskaber i udlandet tilsyneladende har søgt om at få udbytteskat udbetalt på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation," oplyser skattedirektør Jesper Rønnow Simonsen.

Ifølge Skat er den formodede økonomiske kriminalitet og svindel med udbetaling af refusion indtil videre opgjort til 2.120 enkelt anmodninger svarende til en samlet refusion på ca. 6,2 milliarder kroner. Anmodningerne vedrører perioden 2012 til 2015.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen